• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Mart 2020 14:24

Bakan Soylu: Sokağa çıkma yasağı gündemde

Bakan Soylu: Sokağa çıkma yasağı gündemde
Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gündemde mi?" sorusuna yanıt verdi

Abdulkadir Selvi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmemesini sordu, açıklamalarını Hürriyet'teki köşesine taşıdı.

voyage otel

 İşte o yazı...

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştuğumuzda corona virüsle ilgili tedbirler için geceyi bakanlıkta geçirmişti. Halen illerden gelen sonuçları takip etmekle meşguldü. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza getirilen sokağa çıkma yasağından sonra, Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmemesi gündeme geldi. İçişleri Bakanı Soylu’ya bu konuyu da sordum. Bakanın cevabını aktaracağım ama daha önce açıklanan önlemlere ilişkin Süleyman Soylu’nun açıklamalarını paylaşmak istiyorum.

 

65 YAŞ VE ÜSTÜ İÇİN ALINAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA VATANDAŞLARIMIZ UYUYOR MU?

 

Süleyman Soylu: “Bana gelen bilgiler, alınan karara, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın çok büyük oranda yasağa uydukları ve uyacakları yönünde. İlk günden itibaren iyi bir oranda uydukları şeklinde. Karara uymayan vatandaşlarımıza ise polis ve jandarmamız önce uygun bir dille kararımızı anlatıyor ve evlerine gitmelerini istiyor. Münferit bazı durumlar dışında buna riayet ediliyor.”

YAŞLILARLA İLGİLİ SOSYAL DESTEK SİSTEMİ İŞLİYOR MU?

“Yaşlılarımız bizim için çok değerli. Biz sadece sokağa çıkma yasağı kararı almadık, aynı zamanda bir ‘Vefa Sosyal Destek Sistemi’ kurduk. Bunun üç ayağı var.

Yurt Gazetesihttps://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/soylu-sokaga-cikma-yasagi-gundemde-h153062.html

Yurt Gazetesi