• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 03 Ağustos 2023 14:40

Bakan Şimşek, enflasyonda düşüş için bir yıl sonrasını işaret etti

Bakan Şimşek, enflasyonda düşüş için bir yıl sonrasını işaret etti
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Geçiş sürecindeyiz. 2024 yılı ortasından itibaren (önümüzdeki yaz) yıllık enflasyon düşmeye başlayacak." Dedi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun bugün açıkladığı resmi verilere göre, enflasyon temmuzda aylık yüzde 9,49, yıllık 47,83 arttı.

voyage otel

 

 

TÜİK'in raporu sonrası enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki bakanlar Berat Albayrak ve Nureddin Nebati tarafından sıklıkla dillendirilen 'yeni ekonomi modeli'nin terk edildiğini ima ederek, "Geçiş sürecindeyiz" dedi.

 

 

Enflasyonda temmuz ayında görülen yüksek oranlı artış için "Mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyon Temmuz’da yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti" yorumunda bulundu.

 

 

 

'FİYAT İSTİKRARI HEDEFLENİYOR'

 

 

Enflasyonda düşüşün ancak önümüzdeki yazdan itibaren başlayacağı mesajını veren Şimşek, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

 

"Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak. Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz. Politikalarımızın temel amacı orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmektir."