• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 17 Mayıs 2022 13:09

Bakan Ersoy’un şirketine tahsis edilen orman arazisine imzayı kim attı, ortaya çıktı

Bakan Ersoy’un şirketine tahsis edilen orman arazisine imzayı kim attı, ortaya çıktı
Odatv'nin ulaştığı belgeye göre, söz konusu arazi 2012'de dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın imzası ile orman vasfı olmaktan çıkartılmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kendi şirketine arazi tahsis ettiği iddiasının ardında eski bakan Ertuğrul Günay çıktı. Odatv'nin ulaştığı belgeye göre, söz konusu arazi 2012'de dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın imzası ile orman vasfı olmaktan çıkartılmıştı.

voyage otel

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kendi şirketine otel yapılması için orman vasıflı hazine arazisi tahsis ettiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaları araştıran Odatv gerçeğe ulaştı. İşin arkasındaki isim  dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay çıktı. İşte o iddialar ve gerçekler:

 

İDDİA 1: ARAZİYİ TAHSİS EDEN NURİ ERSOY 

 

Orman vasıflı bu araziyi otel yapılması için tahsis edilmesinin tarihli 2012 yılı. O dönem Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay imzasıyla bahse konu olan arazi orman vasfından çıkarılarak otel yapılmasının önü açıldı

İşte o belge:
 

İDDİA2: 25 DÖNÜMLÜK ARAZİYİ VERDİ

 


Ertuğrul Günay'ın onaylamasıyla birlikte orman vasfından çıkarılan bu araziyi Azeri iş adamı İskender Halilov'un sahibi olduğu  ISR Holding bünyesindeki ISR Turizm satın alarak otel yaptı. 2020 yılının aralık ayında Bakan Nuri Ersoy'un şirketi, ISR Turizmi borçlarıyla birlikte satın aldı. Otelin bulunduğu 115 bin metrekarelik araziye 5 yıldızlı tatil köyü yapmak için çalışmalara başlandı. 

Haberlere konu olan 25 dönümlük arazi de bu 115 bin metrekarelik alan içinde bulunuyor. 5 yıldızlı tatil köyü için yeni bir arazi tahsisi yapılmadı. Plan değiştiği için bu 25 dönüm  arazi planda yeni arazi olarak görüldü. 

Oysa ki, 25 dönümlük arazi de, 115 bin metrekarelik alan içinde bulunuyordu ve orman vasfından çıkartılması için imzayı 2012'de Ertuğrul Günay imzalamıştı.