• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 22 Haziran 2020 12:00

Bakan Ersoy Muğla’daki Vaka Sayısını Açıkladı

Bakan Ersoy Muğla’daki Vaka Sayısını Açıkladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Muğla’daki koronavirüs vaka sayısını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Muğla’daki koronavirüs vaka sayısını açıkladı. Bakan Ersoy; “Özellikle Türkiye’nin turistik şehirlerine baktığımızda vak'a sayılarının daha düşük olduğunu göreceksiniz. Muğla’da 300’den az vaka var. Bu sebeplerle turizmi Türkiye’de yeniden başlatabiliriz.” Dedi. 

voyage otel

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Antalya’da gerçekleştirilen ‘Yeniden Keşfet’ tanıtım etkinliği kapsamında Türkiye’deki 50 ülkenin büyükelçileri sektör temsilcileri ve yerel yönetim temsilcilerinin de katıldığı İki günlük programın ilk gününde alınan önlemler anlatıldı.


Toplantıda ‘Güvenli Turizm Sertifikasyonu Programı hakkında İngilizce bir sunum gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “Özellikle havalimanları uçakları ulaşım araçlarını konaklama tesislerini ve restoranları belgelendiriyoruz. Konaklama tesisleri için oldukça kapsamlı ve detaylı kurallarımız mevcut. Ancak temel kriterlerin sayısı 132” diye konuştu. 
Ersoy “Turizmi Türkiye’de Yeniden Başlatabiliriz”
Diğer dünya ülkelerinin Türkiye’yle yapacakları sözleşme sürecinden de bahseden Bakan Ersoy, Sağlık Bakanlığıyla bu konuda görüştüğünü belirterek, “Tıbbi tedavi bireylerin rızası olmadan yapılmayacak. Bir turist iseniz ve Türkiye’ye geldiyseniz, öncelikle tedavi prosedürü açıklanacak. Eğer bu prosedürü kabul ederseniz size tedavi uygulanacak. Özellikle Türkiye’nin turistik şehirlerine baktığımızda vak'a sayılarının daha düşük olduğunu göreceksiniz. Antalya’ya baktığımızda toplamda 2,4 milyon yerleşik nüfus var ve vak'a sayısı 472. Aydın’da toplam yerleşik nüfus 1,1 milyon vak'a sayısı 238. Muğla’da 300’den az vaka var. Bu sebeplerle turizmi Türkiye’de yeniden başlatabiliriz" dedi.