• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 10 Kasım 2022 11:05

Bakan Ersoy: Hedef 50 milyon ziyaretçi

Bakan Ersoy:  Hedef 50 milyon ziyaretçi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yaptığı açıklamada 2022 ziyaretçi hedefini aşacaklarını belirterek, 2023 yılında 50 milyon ziyaretçi hedefeldiklerini söyledi

İngiltere'nin başkenti Londra'd düzenlenen   WTM Fuarı'na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yaptığı açıklamada Kovid-19 salgını öncesinde, İngiltere'den Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısında en fazla rakama 2019 yılında ulaşıldığını ve Türkiye'nin İngiltere pazarından 2,5 milyon ziyaretçi aldığını belirterek, "Bu yıl için 3,5 milyon gibi çok iddialı bir hedef koymuştuk. İnşallah 2022 sonunda bu 3,5 milyon hedefini yakalamış olacağız. İlk 9 ayki veriler çok çok iyi geldi" dedi.

voyage otel

 

Bakan Ersoy, sözlerini şöyle sürdürüdü: Türkiye birçok ürünle bu potansiyele hitap ediyor. Eskiden bakıldığında İngiltere’den misafir ağırlıklı olarak deniz, kum, güneş gibi ürünlere geliyordu. Şimdi artık yeni tanıtım stratejilerimizle ve kampanyalarımızla ürün çeşitliliğine de gittik. Sadece pazar çeşitliliğine değil, ürün çeşitliliğine de gittik ve bu sene de bunun meyvelerini topluyoruz. Özellikle İstanbul’a çok yoğun İngiliz gelmeye başladı. Aynı şekilde, arkeolojik ziyaretler ve paket turlarla İç Anadolu’ya ve Doğu’ya doğru da kaymalar başladı. Şimdi biz bunu yaygınlaştırarak, Türkiye’nin birçok noktasına İngiliz turistin yeni ürünlere dahil edilmesini sağlayacağız. Bu sene ilk veriler çok olumlu geçti. Stratejinin ilk meyvelerini topladık.”

 

Hedef 50 milyon ziyaretçi

 

Bakan Ersoy, bu yıl sezon başında 42 milyon turist hedeflediklerini, Rusya- Ukrayna arasındaki savaşa rağmen hedefi 47 milyon turiste çıkardıklarını, ekim ayı itibarıyla bu rakamları revize ederek, yıl sonuna kadar 50 milyon turist hedeflediklerini söyledi.