• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 13 Şubat 2023 14:13

Bakan Ersoy deprem bölgesinde ölümden döndü

Bakan Ersoy deprem bölgesinde ölümden döndü
Kahramanmaraş merkezli ikinci depreme Malatya Valiliği'nde yakalanan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un göçük altında kalmaktan son anda kurtulduğu ortaya çıktı.


6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04:17'de 7.7 ve Elbistan ilçesinde saat 13:24'te 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 10 kentte büyük yıkıma ve can kaybına neden olan depremden ağır etkilenen illerden biri de Malatya oldu. Yüzlerce evin yıkıldığı Malatya'da kamu binaları da zarar gördü.

voyage otel

Elbistan merkezli ikinci depremde Malatya’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ölümden döndüğü ortaya çıktı. Battalgazi ilçe merkezinde olan valilik binası depremde zarar gördü. 

 

 

13:24'te 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen ikinci depreme Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Valiliği’nde yakalandı.

Kamu bürokrasisiyle deprem koordinasyon toplantısı yapmak için dört katlı valilik binasında bulunan bakan Ersoy, vali ve AFAD temsilcileri ile toplantı salonuna geçmeden önce lavaboya uğradı. Bu sırada meydana gelen depremde 4 katlı Malatya Valiliği’nin

toplantısı salonu çöktü. SÖZCÜ’ye bilgi veren kaynaklar, “Eğer doğrudan toplantıya geçilseydi büyük felaket yaşanırdı” dedi. Depremde valilik binasının hasar görmesinin ardından kamu bürokrasisi Malatya Acil Durum Koordinasyon Merkezi’ne geçti, ve çalışmalar buradan yürütüldü.