• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 12 Nisan 2022 12:47

Bakan Ersoy:Bahanelere sığınamayız

Bakan Ersoy:Bahanelere sığınamayız
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalyalı turizmcilere seslendi. Turizm hedeflerinden vazgeçmediklerini kaydeden Ersoy, “Bahanelere sığınamayız.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da düzenlenen Der Touristik toplantısına katıldı. Burada turizmcilere seslenen Bakan Ersoy, Turizm hedeflerinden vazgeçmediklerini kaydetti.

voyage otel

“2019 yılında rekorlar kırdıktan sonra 2020 ile ilgili büyük beklentiler içindeydik” diyen Bakan Ersoy, “Ancak Covid-19 başladı. Pazar çeşitliliği için önemli adımlar atacağımız bir dönemde Covid-19 hayatımıza girdi. Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) ve Güvenli Turizm Sertifikası ile yoğun bir çalışma içine girdik. Pazarlar sınırlarını kapattığı dönemde etkili tanıtımlar yaptık ve bunun karşılığını aldık. Geçen sene 30 milyon turist 24,5 milyon dolar turizm geliri elde ettik. Rakiplerimize oranla biz daha az küçüldük. Fiyatlarımızın ise rakiplerimize göre arttığını gördük” dedi.


Geleceğin turizminde tercih edilen ülke olmak için sürdürülebilirliğin kriterlerinin tamamlanması gerektiğini belirten Bakan Ersoy, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Bahanelere sığınamayız”

 

“Bunu yapmazsak bize yolcu gönderen ülkeler bizden vergi isteyecek. 2022 için 42 milyon turist 34 milyar dolar gelir hedefimiz vardı ama Ukrayna krizi başladı. Temennimiz bir an önce ateşkesin sağlanmasıdır. Bu dönemde Bakanlık olarak alternatif pazarlar ve pazar çeşitliliği için eylem planlarımızı hayata geçirdik. Tanıtım çalışmalarımıza devam ediyoruz. 140 ülkede yoğun bir şekilde tanıtıma başladık. 26 ülkede de tur operatörleri ile tanıtım kampanyaları başlattık. Almanya, Hollanda, Belçika, Nordic, Baltık ve Doğu Avrupa’da 2019 yılını yakalamayı hedefliyoruz. Bahanelere sığınmamalıyız. 2022 hedeflerimizden vazgeçecek değiliz. El ele verip hedeflerimize ulaşacağız. Antalya dışında İstanbul ve Anadolu’da bir sıkıntı yok. Antalya’da ise Mayıs ayında rakamlar yükselişe geçecektir. Haziran ayında da ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Ayrıca üç büyük tur operatörümüz için adımlar atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz. Antalya’da 2021 rakamlarını aşmak istiyoruz. Sizlerden bir ricam var. Bakanlık olarak pazar çeşitliliğini sağlamak için çok yoğun çalışıyoruz. Ama bu tek başımıza sağlayabileceğimiz bir konu değil. Bölge ve oteller bazında da gayret göstermeliyiz. Bunun da yararını göreceğiz. Krize bağışıklı olmayı öğrenmeliyiz. Bunun içinde pazar çeşitliliği çok önemli” diye konuştu.