• raşit emir süer
EKONOMİ Haber Girişi : 30 Mayıs 2022 11:47

Bakan açıkladı! 43 ülkede 170’e yakın tur operatörüyle anlaşma yapılıyor!

Bakan açıkladı! 43 ülkede 170’e yakın tur operatörüyle anlaşma yapılıyor!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya Ukrayna çatışması sonrasında sezon öncesinde turizm alanında yürütülen tanıtım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Bakan Ersoy, son dönemde turizm alanında yürütülen tanıtım çalışmaları ve yaz sezonuna yönelik ilk rakamları ve izlenimlerini paylaştı.

voyage otel

 

“HEDEFİMİZİ KORUYORUZ”


2022 yılına “42 milyon turist 35 milyar dolar turizm geliri” hedefiyle başladıklarını, Türkiye’nin turizmdeki iki önemli pazarı arasında, Karadeniz’de çıkan Rusya – Ukrayna arasındaki çatışmasına karşın bu hedefi koruduklarını yineleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; “Türkiye gibi jeopolitik konuma sahip bir ülkede yaşıyorsanız geçmişte de krizler vardı. Maalesef gelecekte de krizler olacak. Türkiye turizmi olarak krizlerle yaşamayı öğrenmeliyiz. Krizlerle baş etmenin yolu da pazar çeşitliliği olarak karşımıza çıkıyor” açıklamasında bulundu.


“AÇIK ARA EN YOĞUN TANITIM YAPAN ÜLKEYİZ”


Pazar çeşitliliği konusundaki adımları 2019 yılında atmaya başladıklarını belirten Bakan Ersoy; “Şu anda biz Dünya’da turizm konusunda açık ara en yoğun tanıtım yapan ülkeyiz. Yoğun ve etkili… Yoğun yapmanız önemli ama etkili yapmanız çok daha önemli” dedi.

 

140 ÜLKEDE TANITIM


Bakan Ersoy, son dönemde turizm konusunda uluslararası arenada yürütülen tanıtım çalışmaları hakkında ise şu açıklamalarda bulundu:

“Şu anda biz 140 ülkede tanıtım yapıyoruz. Televizyon tanıtımları ve dijital alanlarda tanıtımlar yapıyoruz. Global televizyon kanallarıyla da bu sene çalışmaya yapmaya başladık. İşte CNN International, BBC Int. olsun, Al Jazeera Int. olsun… Onlarla birlikte de 200 ülkeye kadar da çıkabiliyoruz. Bize yoğun yolcu veren 40 pazarda çok yoğun tanıtım yapıyoruz. Son olarak diğer pazarlara da yayılıyoruz. Bunu pazar çeşitliliği için yapıyoruz.”

 

GÜNLÜK 150 BİN TURİST GİRİŞİ


Mayıs ayı itibariyle İstanbul’dan günde ortalama 50 bin, Antalya’dan turist girişlerinde ise dün itibariyle günde 60 bin rakamının geçildiğini açıklayan Bakan Ersoy; “Türkiye geneline baktığınız zaman bu hafta itibariyle ortalama günlük 150 bin turist girişi oluyor” dedi.

 

170 TUR OPERATÖRÜ İLE ANLAŞMA


Şu anda 43 ülkede tur operatörleriyle ikili anlaşmalar yaptıklarını açıklayan Bakan Ersoy; 43 ülkede 170’e yakın tur operatörüyle ikili anlaşmalar yapıyoruz. Tanıtım anlaşmaları yaptık. Onlarla da iletişim içerisindeyiz. Aynı şekilde 32 ülkeden şu anda 3 binden fazla kanaat önderini, gazetecileri, influencer’ları Türkiye’ye getiriyoruz. Çağımızın tüm iletişim yöntemlerini kullanıyoruz” dedi.


“YILI NASIL KAPATIRIZ?” SORUSUNA BAKAN ERSOY’UN YANITI


Bakan Ersoy, İsmail Küçükkaya’nın “Yılı nasıl kapatırız?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Biz strateji değişikliğine gittik. Bu jeopolitik ortamda yaşamayı öğreneceğiz dedik. Rusya – Ukrayna çatışmasına rağmen yılbaşında koyduğumuz hedefimizi koruduk. Hedefimiz; 42 milyon turist 35 milyar dolar turizm geliri… İnşallah bu hedefimizi de geçeceğiz.”