• raşit emir süer
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 13 Nisan 2021 14:24

BABALAR VE KIZLARI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

BABALAR VE KIZLARI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

Muğla, babasının işini devralmış, babasının işini geliştirmiş, babasıyla birlikte çalışan veya babasından aldığı işi kendisi yürüten “48 Kadın Girişimciyi” arıyor. Bodrum Ticaret Odası’nın da destek verdiği Babalar ve Kızları projesi için son başvuru tarihi 25 Nisan 2021 olarak açıklandı.

voyage otel

Muğla ili TEPAV tarafından yayınlanan “81 İlde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi” çalışmasında en eşitlikçi il çıkmıştır. Çalışma sonuçları üzerine, örnek oluşturması ve Türkiye’de cinsiyet eşitliği farkındalığının arttırılması amacıyla TOBB tarafından Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu’ndan proje oluşturulması talep edilmiştir. Buradan hareketle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde ve diğer Muğla Odalarından temsilcilerin bir araya gelmesi ile oluşturulan TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 2021 yılında hayata geçirilmek üzere “Babalar ve Kızları” projesi oluşturulmuştur.

Proje, hem kadın girişimciliğinin arttırılması için iyi örnekleri gündeme taşımayı hem de aile şirketlerinin yönetimi ve devrinde çocukların cinsiyetinin belirleyici faktör olması sorunsalına dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. Söz konusu proje kapsamında babalarından işlerini devralan ve geliştiren kız çocuklarının hikâyelerine odaklanılacaktır.

'Babalar ve Kızları' Projesinin başvuru koşulları ve katılım formu için: www.mutso.org.tr/babalar-ve-kizlari/

Son Başvuru Tarihi: 25.04.2021