• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 26 Kasım 2020 13:28 Haber Girişi : 26 Kasım 2020 13:32

Aydın'da yüzde 50’den fazla vaka artışı var! İzmir de buna yakın

Aydın'da yüzde 50’den fazla vaka artışı var! İzmir de buna yakın
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla'da vaka artışına ilişkin bilgi verdi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışı yaşanan illeri sıraladı.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla'da vaka artışına ilişkin bilgi verdi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışı yaşanan illeri sıraladı. Koca, Aydın ve Muğla dahil 15 şehirde yüzde 50 ve yüzde 100 arasında vaka artışının görüldüğünü kaydederken İzmir’in de bu sınıra yaklaştığını kaydetti.

voyage otel

 

Üçüncü zirve yaşanıyor


Vatandaşlara uyarıda bulunan Bakan  Koca, şu ifadeleri kullandı. "Tehdidin boyutu son birkaç haftada hızla artmıştır. Nisan ayında dünyada 80 bin civarında iken Kasım ayında 660 bini aştı. Nisan ayında günde 8 bin 500 kişi bu hastalıktan hayatını kaybederken Kasım ayında ortalama vefat sayısı 12 bine ulaştı.

Bugün birçok ülke kapanma tedbirlerine yeniden başvurmak zorunda kaldı. Ülkemizde İstanbul, Bursa, İzmir gibi kentlerde artış trendi neredeyse tüm ülkeye yayılmış durumdadır. Gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur.


Geçen hafta bir dizi kısıtlayıcı kararlar uygulamaya konuldu. Önümüzde milletçe teyakkuzda olmamız gereken günler var. İhmalkarlık ve rehavet lüksümüz yok. İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir üçüncü zirveyi yaşıyorlar. Sağlık çalışmaları seferberlik halinde.. Filyasyon ekipleri ev ev dolaşıyor, valilerimiz, kaymakamlarımız, belediyelerimiz mücadeleyi desteklemek için ellerinden geleni yapıyor."