• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 06 Ocak 2023 16:11

Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi’nde garip bir hırsızlık olayı

Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi’nde garip bir hırsızlık olayı
Muğla’nın Bodrum ilçesinede bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi’nin soyulduğu açıklandı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yokuşbaşı Mahallesi Külcü Sokak’taki Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi binasına pencereyi kırarak giren hırsızın dizüstü bilgisayar ile derneğin üye kayıtlarının bulunduğu evrak ve dosyaları alarak kayıplara karıştığı ortaya çıktı.

voyage otel

 

YILBAŞI GECESİ GİRMİŞ

Yılbaşı gecesi sabaha karşı 04.00 sıralarında meydana gelen olayın ardından şikayetçi olarak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin inceleme yaptığını ve hırsızın güvenlik kamerası tarafından tespit edildiği belirten dernek başkanı Ümit Baltutan yaptığı açıklamada “Garip bir hırsızlık olayı. Hırsızın para peşinde olmadığı kesin çünkü sadece dizüstü bilgisayarı ve üyelerle ilgili evrak, imza kampanyası ile ilgili evraklar, belge ve dosyaları alarak kaçmış. Para ile ilgili değil evraklarla ilgili büro içinde araştırma yapmış, konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bir ay sonra derneğin olağan kongresi vardı. Bütün bilgiler gitti, konunun aydınlığa kavuşturulması için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

NORMAL BİR HIRSIZLIK OLAYI DEĞİL

 

Baltutan normal bir hırsızlık olayı olmadığını belirterek “Bu hırsızlıkta derneğimizin bütün üye bilgilerinin olduğu, dernek genel merkezimizle yapmış olduğumuz tüm yazışmaların ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı olduğumuz dernekler masasındaki tüm bilgilerimizin kayıtlı bulunduğu bilgisayarımız, bir miktar paramız ile içinde 200’e yakın imzanın bulunduğu evrakları bana ait olan çantaya koyup aldığını tespit ettik. Biz Atatürkçü Düşünce Derneğiyiz bizim kasamızda ne paralarımız nede mal varlığımız var. Zaten para için yapacak olsalar yanımızda bilgisayarca ve telefoncu var iki telefon alsalar dünyanın parası, garip bir hırsızlık bu. Bizim bütün varlığımız Atatürk’ ümüzün açtığı yoldaki devrimleri, Atatürk’ ümüzün bilgileri, ülkemiz için yaptıklarıdır. Bu anlamda tüm Bodrumu duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.