• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Kasım 2022 10:52

 Atatürk’ü anma töreni duygusal anlar yaşattı!

 Atatürk’ü anma töreni duygusal anlar yaşattı!
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 84. yılı Muğla’nın Bodrum ilçesinde ve il merkezindeki Sınırsızlık Meydanı’nda düzenlenen törenlerle anıldı. Muğla ve ilçelerinde hayat durdu.

Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk'ün ebediyete uğurlanışının 84. yılı Muğla'nın Bodrum ilçesi ile il merkezindeki Sınırsızlık Meydanı'nda düzenlenen törenlerle anıldı. Muğla'daki törenlere Muğla Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

voyage otel

 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

 

Törenlere katılan Mor Pedal Bisiklet Grubu kadınları Atatürk fotoğraflı tişörtleri ile dikkat çekti, bazı kadınların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Muğla caddelerinde vatandaşlar saygı duruşunda bulunurken sanki hayat donmuştu.


MEYDANDA ZAMAN DURDU


Meydanda düzenlenen törende saat 9.05'de zaman durdu. Binlerce vatandaş, öğrenci ve törene katılan bürokratlar Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. Sirenler çaldı. Sirenlere araçlar kornalarını çalarak eşlik etti.

Sınırsızlık Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kırmızı gül ve karanfillerle donatıldı. Tören İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile sona erdi. Muğla ili ve ilçelerinde Atatürk'ü Anma programı okullarda düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam edecek.


BODRUM ATASINA KOŞTU

Yaşar Anter'in haberine göre, Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen törenlere ise vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Atatürk resimli tişörtlerini giyen ve ellerinde Türk bayrakları ile gelen aileler ve öğrenciler, vatandaşlar meydanı doldurdu.

Saat 09.05 geçe tekneler ve otomobiller kornolarını çaldı. Bisiklet ve motosiklet tutkunları Ata'ya olan sevgilerini gösterdi, renkli görüntüler ortaya çıktı. Bodrum tarlalarında zeytin toplayan kadınlarda sirenleri duyunca saygı duruşuna geçti.