• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 04 Şubat 2022 16:18

Atatürk Heykeline Yapılan Saldırı Bodrum’da Protesto Edildi

Atatürk Heykeline Yapılan Saldırı Bodrum’da Protesto Edildi
  Samsun’da Atatürk Heykeline düzenlenen saldırı ile ilgili tüm ülkede kınama amaçlı tepkiler sürerken, Bodrum'da bir araya gelen vatandaşlar olayı kınadı

Samsun’da Atatürk Heykeline düzenlenen saldırı ile ilgili tüm ülkede kınama amaçlı tepkiler sürerken, Bodrum CHP İlçe Başkanlığının çağrısıyla bir araay gelen Bodrumular saldırıyı kınadı ve çelenk bıraktı.

voyage otel

Bodrum Belediye meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen vatandaşlara Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras' da desk verdi. Bodrum CHP ilçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Meclis üyeleri, belediye çalışanları ile çok sayıda vatandaş saldırıyı kınmak için meydanda toplandı. 

 

'Sonsuza Kadar İzindeyiz' yazılı  anma çelengi  ise Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum CHP ilçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber birlikte bıraktılar. Meydana gelen vatandaşlar ellerindeki karanfilleri Atatürk Anıtına bıraktı.

 

 

Saldırıyı değerlendiren Başkan Aras  "Maalesef hiç olmaması gereken bir şey çünkü milletler tarihlerine sahip çıkarsa yaşayabilir hele hele bizim milletimizin o kadar büyük bir değeri var ki onun adı da gazi Mustafa Kemal Atatürk. Çağdaşlığın, Modernliğin Laikliğin, Demokrasinin tam olarak vücut bulmuş hali. Özellikle 1 Dünya savaşı ardından Kurtuluş savaşı Balkan Savaşları, Çanakkale cephelerinde gösterdiği kahramanlıklar ötesinde bizim devletimizin kurucusu çok büyük bir asker barışçı aynı zamanda devrimci bir lider.. Diğer toplumlar böyle bir lidere sahip olmak için dua ediyorlardır ki yok başka toplumlarda dünyanın gelmiş geçmiş liderleri arasında da her zaman ilk sıradadır ve bunu biz söylemiyoruz bunu bütün dünya halkları söylemektedir. O yüzden Ne kadar şanslı olduğumuzu söylüyorlar bu kadar kıymetli bir değer sahip olduğumuz için" dedi.

 

Bodrum CHP ilçe Başkanı Halil Karahan, ise zaman saldırının zamanlamasıan dikkat çekti. Karahan, " Yapılan saldırıyı türk bireyi olarak kınıyoruz. Bugün gerek Bodrum'da gerekse Samsunda saldırı cevabını almıştır. Bodrumlular atalarına sahip çıktılar. Bizler Atatürk'ün mirasını emanetini her daim koruyacağız" dedi.