• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Mart 2020 12:55

Askere yeni katılan erler için Korona virüs önlemi

Askere yeni katılan erler için Korona virüs önlemi
Türkiye’de Korona Virüs tedbirleri kapsamında Milli Savunma Bakanlığı askere yeni katılan erler için tedbirlerin alındığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, vatani görevlerini yapmak için acemi birliklerine katılan ve TSK’ya emanet edilen gençlerin ‘corona virüsü’ enfeksiyonuna karşı korunması noktasında her türlü gayretin sarf edildiği aktarıldı.

voyage otel

Yeni celplerin şehre varışlarından itibaren doğrudan birliklerine sevk edildiği ve sağlık muayenesinden geçirildiği kaydedilen açıklamada, yapılan tüm işlemlerin sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirildiği vurgulandı.

Eğitim birliklerine yeni katılanlar ile temel askerlik eğitimlerini tamamlayarak yeni birliklerine katılış yapacak erbaş veya erlerin 14 gün süreyle gözetim altında tutulması için gerekli tedbirlerin alındığı bildirilen açıklamada, “Bu hassas süreçte virüsle ilgili sosyal medyada yer alan asılsız ve kötü niyetli haberlere itibar edilmemeli ve bu tür durumlarda sadece resmi açıklamalar dikkate alınmalıdır” denildi