• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 03 Mayıs 2021 16:56

Aşısı Olanlara Kısıtlamadan Muaf Olacak!

 Aşısı Olanlara Kısıtlamadan Muaf Olacak!
Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer, aşılama çalışmaları ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Haber Merkezi - Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer, aşı randevusu olan vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduğunu açıkladı. Gençer, aşı sırası gelen tüm vatandaşları aşılarını yaptırmaya davet etti.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer, aşılama çalışmaları ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Aşılamanın koronavirüs salgını ile mücadeledeki önemine dikkat çeken Gençer, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı son karar gereğince, aşı randevusu olan vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklarını ifade ederek şunları söyledi;

voyage otel

"Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra aşılama sürecide oldukça önem arz etmektedir. Pandemi ile mücadelede büyük bir öneme sahip olan aşılama çalışmalarının hız kesmeden devam etmesi için 19/04/2021 tarih ve 2021/17 Nolu İl Hıfzıssıhha Kurulunda, Covid-19 aşısı tanımlanan vatandaşlarımızın aşılarını, ilimizde haftanın 7 günü saat 24:00'e kadar hizmet veren kamu/özel tüm hastanelerimizde yaptırabilmeleri amacı ile aşı randevularını istenildiği takdirde beyan etmeleri ve sadece ikametleri ile aşılama hizmeti alacakları sağlık kuruluşu güzergahında ulaşımlarını sağlamaları kaydıyla, belirtilen sokağa çıkma yasağından muaf olmaları kararı alınmıştır. Bu kapsamda İlimizde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Marmaris, Fethiye, Ortaca, Milas ve Bodrum Devlet Hastanelerinden Covid-19 mRNA (Biontech) aşı randevuları alınabilmektedir. Sırası gelen tüm vatandaşlarımızı randevularını oluşturarak en kısa sürede Covid-19 Aşılarını olmaya davet ediyoruz."