• raşit emir süer
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 27 Ocak 2023 19:29

Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi: Birlikte daha güçlüyüz!

Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi: Birlikte daha güçlüyüz!
YKEÜTAŞ Kurtarma Kazılarında görev yapan arkeologlar, Arkeologlar Derneği Muğla Şubesine üye oldu

Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi Başkanı Selim Yiğit, Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Müze Müdürlüğü Başkanlığında ve YK Enerji desteğiyle sürdürülen Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (YKEÜTAŞ) kurtarma kazılarında görev yapan arkeologlar ile Çakıralan Kazı Evi’nde bir araya geldi.

voyage otel

 

Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi’nin kuruluş amacı hakkında bilgiler veren Yiğit, “Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi olarak; kültürel mirasımızın gün yüzüne çıkararak gelecek nesillere güvenle devredilmesi için çok önemli bir görev üstlenen arkeologların özlük haklarının geliştirilmesi, iş imkânlarının artırılması ve şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Kültürel mirasımızın bilimin ışığında ortaya çıkarılmasına, tanıtılmasına ve korunmasına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Hem genel merkezimizde hem de şubemiz bulunan illerde dernek faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Her şeyin daha iyi olması, daha iyi yerlerde görev almanız için uğraş veriyoruz. Sahada aktif rol alan, arkeoloji için önemli katkılar sunan meslektaşlarımızın bizimle birlikte olmasını çok önemsiyoruz. Geçmişte görev yaptığım YKEÜTAŞ kurtarma kazılarındaki çalışmalarınızı da beğeniyle ve ilgiyle takip ettiğimi belirtmek isterim.” dedi.

 

Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi’nin kamu kurum ve kuruluşlarıyla, STK temsilcileriyle ve diğer tüm ilgili paydaşlarla aktif ve kolektif bir çalışma anlayışı içerisinde olduğunu ifade eden Sıkar, “Tek başımıza bir şey başarmamız mümkün değil. Meslektaşlarımızı tek çatı altında bir araya getirme hedefinde olan derneğimiz kanalıyla sorunlarımızı çözüme kavuşturabiliriz. Meslektaşlarımızın tüm sorunlarını derneğimize iletmesini bekliyoruz. Derneğimiz, bu sorun ve talepleri ilgili kurumlara ile yetkili kişilere ileterek çözüm odaklı bir çalışma yürütüyor. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Unutmayalım mesleğimiz için bir aradayız, birlikte daha güçlü oluruz”.

 

Yiğit, konuşmasının ardından Milas Müze Müdürlüğü başkanlığında ve YK Enerji desteğiyle sürdürülen YKEÜTAŞ kurtarma kazılarında görev alan arkeologların sorularını yanıtladı. YKEÜTAŞ kurtarma kazılarında görev alan arkeologlar, üyelik formlarını doldurup teslim ederek Arkeologlar Derneği Muğla Şubesi’ne üye oldular.

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.