• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 02 Mayıs 2021 17:55

Aras'ın açıklamalarına tepki gösterdi!

Aras'ın açıklamalarına tepki gösterdi!

 

Tam kapanma öncesine çok sayıda vatandaşın Bodrum’a akın etmesi ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ilçedeki evlerine gelen vatandaşlara mülteci yakıştırması yaptığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı;

voyage otel

“Bodrum’a tam kapanma süresi için gelen vatandaşlarımız üzerinden çok şey konuşuldu, halen konuşulmaya devam ediyor. Evlerine gelen vatandaşlarımıza adeta mülteci yakıştırması yapılıyor. Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras, katıldığı televizyon programlarında ve her platformda vatandaşlarımızın Bodrum’a gelmesini “göç” olarak niteliyor, evlerine gelen vatandaşlarımıza adeta “mülteci” yakıştırması yapılıyor. Ahmet Aras imkanların yetersiz olduğundan, devletten daha fazla destek beklediklerini söylüyor. İyi de Sayın Aras, Bodrum’da evi olan değerli vatandaşlarımızın evine gelmesini neden “göç” olarak niteliyorsunuz? Vatandaşlarımızın kendi evlerine gelmesi kadar doğal ne olabilir? Bu konuda neden hemen her ortamda şikayet ediyorsunuz? Bu insanlar mülteci mi yoksa kendi mülklerine gelen bizim insanlarımız degil mi?

Sayın Aras, On yıllardır Bodrum’u CHP’li belediyeler yönetmiyor mu? Bu kadar inşaata kim müsaade etti? Bu kadar ruhsatı kim verdi? Madem rant uğruna plansızca, Bodrum’da bu kadar çok yapı olmasına müsaade ettiniz, neden on yıllardır bu yapılaşmaya yönelik bir alt yapı çalışmanız olmadı? Bodrum’un çöpünü atacak bir katı atık tesisi bile yokken çıkıp devletten yeteri kadar destek alamadığınızı söylemek büyük haksızlık değil mi? Bugüne kadar Bodrum’un sorunlarını kalıcı olarak çözebilecek hangi projeye imza attınız da, devletten şikayet ediyorsunuz?

 

Tüm bunlara rağmen devletimiz yıllardır Bodrum için çalışıyor, bugüne kadar plansız yapılaşmaya göz yuman ama yatırım olarak tek çivi bile çakmayan belediyeye rağmen yatırımlara devam ediyor. Siz değil misiniz, Bodrum’da çevre yoluna karşı çıkan? Bodrum’a bir çevre yolu şartken, devlet bunu öngörüp gerekli projeyi hazırlamışken, siz hiç tartışmadan karşı çıkıyorsunuz. Madem karşı çıkıyorsunuz, o zaman trafik sorununu çözmek için ne yapıyorsunuz? Hangi adımları attınız, projeniz ne? Bu yatırımın Bodrum için elzem olduğu gün gibi aşikar. O yüzden bir an önce, trafik sorununu çözmek için Bodrum’un bir araya gelip çevre yolunu tartışması ve Bodrum’un dokusunu bozmayacak şekilde bu yatırımın kazandırılması için adım atması gerekiyor. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Sayın Ahmet Aras, kendi yatırımlarına, kendi evlerine gelen vatandaşlarımız Bodrum’a “göç” etmiyor. Bu ifadeyi kabul etmiyoruz. Bu durumdan şikayet etmeye, hele hele en doğal haklarını “göç” olarak nitelemeye hiç hakkınız yok. Belediye Başkanlığı makamı şikayet etme değil, sorun çözme makamıdır. Yıllardır süregelen beceriksizlikleri örtmek için hedef saptırtmak Bodrum’a, Bodrumluya yakışmaz. Gerçekler, yetersizlikler önünüzde. Lütfen sürekli şikayet etmeyi bırakıp geçmişten ders alın ve bundan sonrası için adam akıllı bir planlama yapın. Bizler bu konuda her türlü desteğe, yardıma, işbirliğine hazırız.”