• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 29 Mart 2024 12:16

Aras: Emeklilerle dalga geçiyorlar

Aras: Emeklilerle dalga geçiyorlar
Ahmet Aras, Milas’ta düzenlenen Büyük Milas Mitingi ve Suavi konserine katıldı. Konser sonrası söz alan Aras, “Suriyelilere para var, yolcu geçiş garantili otoyollara para var, köprülere para var. Ama emekliye geldi mi yok" dedi

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı be Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Atapark Meydanı’nda düzenlenen Büyük Milas Mitingi ve Suavi konserinde Milaslılarla buluştu. Coşkulu kalabalığa hitap eden Aras, dar gelirli vatandaşı destekleyecek projeler üreteceklerini söyledi. Aras’a CHP Parti Meclis Üyesi Mehmet Alkın Denizaslanı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz eşlik etti.

voyage otel

 

 

 

“YOKSULUN DA KİMSESİZİN DE KİMSESİ YİNE CUMHURİYET HALK PARTİLİ BELEDİYELER OLACAK”

 

 

Suavi konseri sonrası Milaslılara seslenen Aras iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Sosyal belediyecilik anlayışının ve uygulamalarının yaygınlaştırılacağını ifade eden Aras, “Garibanın sırtından geçinen, zenginden vergi almayan, fakirden vergi alıp zenginleri sevindiren bu düzeni bitirmemiz lazım. Adam her gün akaryakıta zam yapıyor. Her gün elektriğe yapıyor. Sokak, çarşı, Pazar fiyatları uçmuş durumda. Ondan sonra gidiyor fakire vergiyi bindiriyor. Ama zenginin, sermayedarın vergi borcunu da bir taraftan siliyor.  O yüzden yoksulun da kimsesizin de kimsesi gene Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olacak. Çünkü bizde vicdan var. Biz bunlar gibi insana düşman değiliz. Doğaya düşman değiliz. Biz içimizde insan sevgisiyle vatan, millet, bayrak sevgisiyle büyüyen insanlarız.  Yapacağımız işler ve yaptıklarımızdan hareketle söylüyorum. Öncelikle dar gelirli ailelerimin çocuklarına kreşler açacağız. 5 tane açtık biz Bodrum’da. Bir tanesinde 2 gün önce açtık. Ama bunlar bunu düşünmez. Çünkü o çocukları tarikatların, cemaatleri kucağına atarlar bunlar. Bunlara güvenmeyin. O yüzden biz belediye olarak büyükşehir ve ilçe belediyemiz Milas’a, bu kreşleri mahallelerimize tek tek kazandıracağız. Yurtlar yapacağız. Muğla’mızda, Milası’mızda, Fethiye’mizde, Bodrum’umuzda yani hangi fakülte, yüksekokul varsa o ilçede, oraya. Neden? Çünkü bunların insafını bıraktığımız öğrencilerimiz yurtlardaki asansörlerin yere çakılmasıyla maalesef hayatını kaybediyor. Gençlerimize, çocuklarımıza yazık. O yüzden o işi de biz üstleneceğiz ve garibana bu yurtlar gerekirse ücretsiz olacak. Gerekirse durumu biraz daha iyi olana çok cüzi rakamları olacak. Mevcut ulaşım ücretleri çok yüksek. Dedim ki Muğla, Kötekli’de kampüste okuyan öğrenci kardeşlerim sizler ülkenin geleceğisiniz. En önemlisi Atatürk’ün aydınlık yarılarının teminatısınız dedim. Ne yapacağız? Bundan sonra sizin yol ücretinizi ring olarak Kötekli-Kampüs-Yeniköy arasında 1 lira yaptım” diye konuştu.

 

 

 

“EMEKLİLERLE DALGA GEÇİYORLAR”

 

 

 

İktidar’a emekliler üzerinden yüklenen Aras, “2024 hani emekli yılı olacaktı. Ne oldu? Şimdi Suriyelilere para var, yolcu geçiş garantili otoyollara, köprülere para var. Dolarlar, eurolar ödeniyor, milyarlarca dolar. Ama emekliye geldi mi yok. Emeklilerle dalga geçiyorlar. 16 milyon emekliye biz bu parayı nasıl öderiz? Devletin bütçesi batar diyen ben miyim, yoksa kendileri mi? Önce bir kere onlardan bu hesabı soracağız. Genel seçim olmayabilir. Ama bu yerel seçimde halk, emekli, işçi, esnaf, öğrenci onlara çok büyük bir tokat atacak. Bundan hiçbir şüphem yoktur. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için Muğla kartın kapsamını çok genişleteceğiz. Hiçbir dar gelirli vatandaşımız kimseye boyun eğmeden, el açmadan gidecek çarşıdan, pazardan alışverişini yapacak. Gidecek ulaşımda minibüsüne, otobüsüne binecek. Öğrencisi de faydalanacak, emekliyse de faydalanacak” dedi.

 

 

 

“MUĞLA’NIN HAKKINI KİMSEYE YEDİRTMEYİZ”

 

 

 

Aras, başkan olması halinde Muğla lobisi kuracağını açıkladı. Muğla lobisinin içerisinde iktidar partisinin milletvekilleri, siyasi aktörler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, iş dünyası ve Muğlalıların da yer alacağını ifade eden Aras, Muğla’nın hakkını birlikte savunacaklarını söyledi. Aras, “5 yıl boyunca salgını, yangını, depremi, ekonomik krizi, her şeyi yaşadık. Ama yapacağımız hizmetlerden de hiçbir zaman geri kalmadık. Hiçbir mazerete de sığınmadık. Büyükşehir belediyesiyle bir ilçe belediyesinin ilişkilerini de belli bir seviyede yürüttük. Eksiklerimiz olabilir ama hiçbir zaman dediğim gibi ne bir mazerete sığındık ne de yapacağımız işten geri kaldık. Şimdi bundan sonra bu edindiğimiz tecrübeyle ve büyükşehir gücüyle artık bir ilçe belediye başkanının da büyükşehir yasasından sonra yaşadığı zorlukları da bilerek şimdi büyükşehir belediyesine geçiyorum. Ve on üç ilçemin hepsine artık farklı bir gözle bakacağız çünkü o ilçe belediyesinde yaşadığımız sıkıntıları ben artık ne Milas Belediyeme ve Bodrum Belediyesi’ne yaşatırım. Muğla coğrafyası İstanbul’un en az 2,5 katı büyüklüğünde. İstanbul’un nüfusu 16 milyon. Bizim nüfusumuz 1 milyon. Ama yazın bize gelen en az 5 ile 10 milyon arası yerli yabancı turist var. Biz bir milyonluk para kazanıyoruz. Düşünün 10 milyonluk harcıyoruz. Bu haksızlığı bize yapan kim? Tabii ki mevcut hükümet. Maalesef bize hak ettiğimizi vermiyor. Yani biz burada yaşayan 1 milyon kişi için aldığımız ödenekle 10 kişilik yatırım yapmaya çalışıyor. Arkadaş hep söylüyorum. Bu önümüzdeki dönemde bir lobi kuracağım. Güçlü bir Muğla lobisi. İktidar partisinin milletvekilleri, siyasi aktörleri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, iş dünyası ve Muğla halkı herkes olacak. Hep beraber ne yapacağız? Hakkımızı alacağız. Ne Muğla’nın ne de Muğlalı’nın hakkını hiç kimseye yedirmeyiz. Hakkımızı kimsede bırakmayız. O yüzden önümüzdeki dönemde hazır olun. Kol kola kucak kucağa Milas’ımızın, Muğla’mızın haklarını savunmak için gidip Ankara’nın kapısını dayanacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“YAPTIĞIMIZ BÜTÜN İŞLERİN HESABINI VERDİK”

 

 

 

Konser sonrası söz alan CHP Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz, daha önce Milas’ta üç dönem Belediye Başkanlığı görevi yürüttüğünü hatırlattı. Görev yaptığı dönemlerde şeffaf ve denetlenebilir bir anlaşıyla hizmet ettiğini ifade eden Topuz, “Milas’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetim iktidarı var. Üç dönem şahsım olarak yaptım. Üç dönem Muhammet başkanımız yaptı. Bizim alnımız açık, başımız dik. Siz değerli hemşehrilerimize yaptığımız bütün işlerin hesabını verebildik. Biz hesap verebilir bir anlayışla denetlenebilir bir anlayışıyla beraber yaptığımız projelerin, yaptığımız harcamaların hepsinin hesabını verdik. Hiçbir müfettiş geldiği zaman bizlerle ilgili olumsuz bir rapor düzenlemedi. Müfettişlerin verdiği raporlarda bizlerin çalışmalar mükemmel, dürüst ve belediyeyle ilgili herhangi olumsuzluk yoktur. Teşekkür mahiyetine mektuplar verdiler. Bu onuru bizlere yaşatan siz değerli hemşehrilerimle beraber bundan sonra da aynı çizgide, aynı kararda, aynı dürüstlükte götürmeye kararlıyız. Şimdi diyorlar ki on beş yıl sen görev yaptın. On beş yıl Muhammet başkan yaptı diyor. Neler yaptınız? Dikili bir ağacınız yok. Değerli hemşehrilerim haram da gözlerini kapatıp öyle gidip geliyorlar sokağa. Biz Milas’ta Cumhuriyet Mahallesi diye bir mahalle yoktu. Emek diye bir mahalle yoktu. Güneş mahallemiz yoktu. Bunları inşa ederek şu anda binlerce insanın yaşadığı bir kent haline getirdik. Işte ortada İsmetpaşa Mahallesi’nin bir kısmı hiç yoktu. O dönemlerde de Muhammet başkanım da belediye meclisi üyesiydi. Birlikte çalıştık. Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan bütün hizmetlerin adı Cumhuriyettir. Biz Atatürk’ün çizdiği yolda hedefte ulaşıncaya kadar çalışma kararında olduğumuzu bilesiniz” diye konuştu.