• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 30 Mart 2020 01:09

Ankara’yı parselleyen firma Bodrum'da!! Başkan Aras bu firmaya iskan verecek mi?

Ankara’yı parselleyen firma Bodrum'da!!  Başkan Aras bu firmaya iskan verecek mi?
Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’ın Melih Gökçek’ dönemini kast ederek “Ankara'yı parsel parsel sattı” söylemiyle güdeme gelen ve satılan parselleri alan Söğüt İnşaat şimdi de Bodrum’u parselliyor

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç’ın Melih Gökçek’ dönemini kastederek “Ankara'yı parsel parsel sattı” söylemiyle gündeme gelen ve satılan parselleri alan Söğüt İnşaat şimdi de Bodrum’u parselliyor. Söğüt İnşaat Bodrum’da tadilatı süren otelin iskelesini kaçak olduğu iddia edildi. Şantiye alanındaki doğa tahribatını gizlemek içinde inşaattın etrafını çam ağaçlarıyla çevirmiş.

voyage otel


HABER MERKEZİ - Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ihaleler denilince akla ilk gelen isim olan Söğüt İnşaat Bodrum’daki otel inşaatın yapımı sürüyor. Söğüt İnşaat ve Azad Grup ortaklığı devam eden otel projesinin süreci  skandallarla dolu. Eski adı Mahi Devran Hotel olan Bodrum Kaynar Mevkii Duvarlı Tarla köyü 11. km de yer alan otel geçtiğimiz sene dolmuşçuyken Melih Gökçek il tanışıp zengin olan  Söğüt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, Mustafa Akan, ile Azad Grup ortaklığıyla satın  aldı.


2 kat yerine 4 katlı otel
 
Otel aldıktan sonra  otelin ismi Angel's Hotel Bodrum olarak değiştirildi. İsim değişikliğinden sonra Bodrum Belediyesi’ne başvurarak tadilat planı değişikliği istedi. Bodrum Belediyesi firmanın tadilat planı değişikliğini onayladı. Bu gelişme üzerine firma eski otel duvarlarını yıkarak otel inşaatına başlamış oldu. Zemin etüdü yapılmada mevcut duvarların bir kısmı yıkılarak otelin inşaatına devam edildi. Zemini sağlam olmayan otelin duvarları yıkıldıktan sora kısmı güçlendirmelerle 2 katlı olan otelin bazı bölümlerini dört, bazı ölümleri ise beş kat olarak inşa edildi.


Otelin iskelesi kaçak


Oteldeki skandal kat sayısındaki fazlalıkla kalmadı. Otele ait iskelelerin de kaçak olduğu iddia edildi. Üstelik sahilde bulunan ve başkanlık odası olarak adlandırılan yapı da kaçak. Alınan bilgilere göre söz konusu yapı hakkında yıkım karar olmasına rağmen halen yıkılmadı. İki etaplı olan otel inşaatının ikici kısmı sıfırdan yapılıyor. Bu etaptaki inşaat kalıp ve beton atma işlemi ile devam ediyor. İkinci etaptaki çevreye ciddi zararlar vermekte. Firma, ikinci etabın çevreye verdiği tahribatı gizlemek amacıyla şantiye çevresine dışarıdan getirdiği çam ağaçları dikerek gizlemeye çalışıyor. Üstelik eski oteli projesinde bu etap yokken, alınan tadilat projesi ile yeşil alan yapılaşmaya açılmış durumda.

 

 
 Dolmuşçuydu Gökçek ile tanıştı dev inşaat firması oldu


Söğüt İnşaat'ın sahibi Mustafa Akan, dolmuş şoförlüğü yaparken  Melih Gökçek zamanında dev ihaleleri alarak dev inşaat firması konumuna geldi. Gökçek ailesi ile Söğüt inşaatın yakınlığını iddia edilmişti. Hatta Gökçek'in görevden alınmasına sebep olan firmalardan birisinin de Söğüt İnşaat olduğu iddia edilmişti.


4 milyar liralık ihale aldı


Söğüt İnşaat'ın sahibi Mustafa Akan, Gökçek'in Belediye Başkanlığı zamanında 6 büyük ihale aldı. Hatta ihalelerden bazıları usulsüz görülerek iptal edildi. Ancak yapılan yeni ihalede yine Söğüt İnşaat ihaleleri aldı. Söğüt İnşaat'ın sahibi Mustafa Akan’ın numaralarıyla birlikte Ankara'da aldığı ihaleler ve büyüklükleri ise şöyle: 2011/72038 ihale numarası ile 460 bin TL, 2012/58911 ihale numarası ile 627 milyon TL, 2013/93683 ihale numarası ile 4.1 milyon TL, 2013/93695 ihale numarası ile 4.3 milyon TL, 2013/103874 ihale numarası ile 799 milyon TL ve 2015/107122 ihale numarası ile 1.4 milyar TL.” Söğüt İnşaat’ın Ankara Büyükşehir belediyesinden bugüne kadar aldığı ihale 4 milyar lira (eski parayla 4 katrilyon lira) 


Ankara’yı parsel parsel satın aldı


Ankara’da dolmuş şoförlüğü yaparken kaderi Melih Gökçek’le birlikte değişen Söğüt İnşaatın sahibi Mustafa Akan namı diğer dolmuşçu Mustafa bu milyonlarca liralık arsa ihalesini ANFA ile birlikte kazanmıştır. Ankara’nın göbeğinde, üç tane alışveriş merkezinin ortasında ve yeni yapılmakta olan 3600 yataklı şehir hastanesinin bitişiğinde bir arsa var. Bu arsa Ankara Büyükşehir Belediyesine yürüme mesafesindeki 64784 ada 2 parsel ve 64785 ada 1 parselin birleşiminden oluşan toplamda 141 bin 966 metrekare. Başka bir deyişle 19 futbol sahasından daha büyük bir alan. Arsanın satış yetkisini alan ASKİ, Mart 2017’de yaptığı ilk ihalede 461 milyon 389 bin lira bedel biçtiği bu arsaları 3 ay sonra AKP’li 5 meclis üyesi 5 daire başkanının ve genel sekreterin oluşturduğu 11 kişilik encümen kurulunun 15 Haziran 2017 tarih 1196/2720 sayılı kararı ile 430 milyon bedelle satar. Arsanın fiyatı 3 ayda 31 milyon 389 bin TL düşürülerek satılmıştır.


Ankara’nın göbeğinde değerinin çok altında satılmış bir arsa


Söğüt inşaat ve ANFA, ASKİ’den satın alma bedelinin tamamını ödeyerek aldığı bu arsaların yine tamamını S.S. Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifine devir olacak şekilde tapu işlemlerinin yeniden düzenlenmesini talep eder. Bu talep belediye encümenince uygun görülür. Ankara ili 52. Noterliği 09.08.2017 tarih ve 16468 yevmiye numarası ile düzenlenen gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile arsa bu kooperatife tescil edilir. Arsayı alan Söğüt inşaat ve ANFA ortaklığı! Arsayı aldıktan sonra devir sözleşmesi yaptığı bir kooperatif! Bu arsaya her biri konumu gereği en az 1 milyon lira değerinde 2500 civarı konut inşa edilecek. Toplam değeri en az 2,5 milyar lira yani eski parayla 2,5 katrilyon lira! Dolmuş şoförlüğü yapan bir ismin Ankara Büyükşehir Belediyesinden 2.8 milyar TL ihale, onlarca arazi almasını "ticari başarı"olarak açıklamak biraz zor.