• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Ocak 2023 12:54

Anayasa değişiklik teklifine amasız fakatsız hayır

Anayasa değişiklik teklifine amasız fakatsız hayır
Bodrum Kadın Platformu bugün yaptığı açıklamada yarın gündeme alınacak, başörtüsü ile ilgili Anayasa’daki maddenin değişiklik teklifine amasız fakatsız hayır dediklerini açıkladı.

Bodrum Kadın Platformu bugün Hakan Aykan Trafo Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın açıklamasında iktidar partisi tarafından gündeme alınması beklenen Anayasa’daki başörtüsü ile ilgili maddenin değiştirilmesi ile ilgili muhalefet parti ve milletvekillerine çağrı yaptı.

voyage otel

 

TEKLİFE DUR DEMEMEK SUÇA ORTAK OLMAK DEMEKTİR

Bodrum Kadın Platformu adına açıklama yapan Derya Uysal “Komisyon görüşmelerine katılmak, milyonlarca insanın itirazını görmezden gelmek yok saymaktır. Bu anayasa değişiklik teklifi eşit yurttaşlık ilkesini yok etme, kadınları başörtülü/başörtüsüz,  dindar/dindar olmayan diye ayrıştıran, dini referanslarla hazırlanmış ayrımcı bir tekliftir! Eşitliği değil ayrımcılığı anayasal güvence altına almayı hedeflemektedir. Bütün kadınların temel haklarını tehdit eden bu bu teklif, LGBT+’ları da açıkça hedef göstermektedir!  Aile İçi şiddet ve istismarı koruyan, nefreti meşrulaştıran bu ana yasa teklifine dur dememek suça ortak olmaktır” ifadelerini kullandı.

 

TÜM MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİ SORUMLU

Derya Uysal  açıklamasının devamında ise “Bu nedenle bütün muhalefet milletvekillerine sesleniyoruz 700’ü aşkın sivil toplum örgütünün çağrısını duymazdan gelemezsiniz. Bu çağrılar ve itirazlar muhalefet partilerine bir uyarı niteliğindedir! İktidarın seçimler yaklaştıkça, toplumu ayrıştıran, manipüle eden politikalarına ortak olmayın! Bu teklifi müzakere etmeyin ve komisyona katılmayın! Bodrum Kadın Platformu olarak, bütün kadın ve LGBT+ örgütlerinin sesine Bodrum’dan ses veriyor ve bir kez daha yineliyoruzAnayasayı uygulamayanlarla Anayasa yapılmaz! Şartsız koşulsuz Anayasa değişikliği teklifine Hayır! “ dedi.