• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 18 Şubat 2021 13:54

Alternatif yol kaza riskini azalttı!

Alternatif yol kaza riskini azalttı!
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum’a yönelik yatırımları sürüyor. Son olarak Akyarlar Mahallesinin asıl yolunu aktifleştirdi. Trafiğe açılan yolun yakın zamanda da asfaltlanacak.eski yolun dar olması nedeniyle sıklıkla trafik kazaları yaşanıyordu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum’a yönelik yatırımları sürüyor. Son olarak Akyarlar Mahallesinin asıl yolunu aktifleştirdi. Trafiğe açılan yolun yakın zamanda da asfaltlanacak. İmar alanında kalan eski yolun dar olması nedeniyle sıklıkla trafik kazaları yaşanıyordu, asıl yolun açılmasından sonra trafik kazası riskini aza indirdi.

voyage otel


Haber Merkezi -  Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum’a yönelik yatırımları sürüyor. Son olarak Akyarlar Mahallesinin asıl yolunu aktifleştirdi. Daha önce kullanılan Akyarlar, yolu hem imarlı alanda olması hem de terfi merkezine çıkması nedeniyle sorunlara neden oluyordu. Ayrıca eski yolun dar olması nedeniyle bölgede sık sık trafik kazaları yaşanıyordu. Asıl yolun açılmasından sonra trafik kazası riskini aza indirdi. Hizmete açılan yolun ise  yakın zamanda asfaltlanarak  modern bit ulaşım hizmeti sunmaya katkı sunacak. Bölgede uzun süreden beri  yol sorunu yaşanıyordu. Özellikle kış aylarında yağan yağışlar nedeniyle yol kullanılamaz bir hal alıyordu.  Yeni alternatif yolda yapılacak olan asfaltlama çalışması sonrası bu tür sorunlar tarihe karışacak.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarafınca açılan yeni alternatif yol Bodrumlulardan da tam not aldı. Kamyon şoförlüğü yapan Zane Bayram adlı vatandaş, alternatif yolun hizmeti açılmasından dolayı memnun olduklarını ifade etti.  Trafik açısından yeni  yolun daha rahat olacağını belirten Bayram, “Emeği geçen herkesi kutluyorum. Yıllardı bu bölgede iş yapmaktayız. Eski yol hem özel mülk içinde kalmış olması hem de dar olması nedeniyle yetersiz kalıyordu.  Dar olan yol nedeniyle sık sık kazalar yaşanıyordu. Açılan yola baktığımızda ise bu sorunun ortadan kaldırıldığını görmekteyiz. Geniş olan bu yolda asfaltlama çalışması sonrası modern bir yol olacak. Bodrum’a hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Uğur Arslan adlı vatandaş ise, Bodrum’da üst yapının geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Eski yolun kapatılarak yeni yolun açılmasını olumlu değerlendiren Arslan, “bu bölge haraketli bir bölge olma yolunda ilerliyor. Dolaysıyla Bodrum2a ve bölgeye yakışır bir hizmet gerekiyordu. Açılan bu yolu bu yönüyle önemsiyorum. Bu yol aynı zamanda yıllardır süren bir takım sorunları da ortadan kaldıracaktır” diye konuştu.

 

Gökmen: Bodrum’un önemli bir sorunu daha çözülüyor

 

Öte yandan  uzun  bir süredir açılan davalar yüzünden yapımı  yarım kalan Ortakent-Yalıkavak yoluyla ilgili gelişme yaşandı.  Alınan bilgilere göre, çeşitli davalar yüzünden duran yol inşaatıyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 10 Mart 2021 tarihinde ihaleye çıkacak ve yol yapımına başlanacak. Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama yapan  AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen, “Hepimizi çok sevindiren bu gelişmeyle Bodrum’un önemli bir sorunu daha çözülüyor. AK Parti Hükümeti olarak Bodrum’a büyük yatırımlarımız devam ediyor. Devlet Hastanesi inşaatı hızla devam ediyor. Bodrum’un alt yapı sorununu önemli ölçüde çözecek Torba’da ki atık su arıtma tesisini Bodrum’a kazandırıyoruz. Devletimiz Bodrum’un tüm sorunlarına hassasiyetle yaklaşıyor ve çözüm getiriyor. Bodrum için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.