• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 07 Mart 2023 12:24

Ali Ağaoğlu, Avagado üretecek!

Ali Ağaoğlu, Avagado üretecek!
Emlak kralı Ali Ağaoğlu, Avagado üretici oldu. Ağaoğlu Milas'ta ki kasaba köy projesinin yanı başında Avogado çitliği kuruyor. 500.000 m2 üzerine kurulan çiftlikte 25 bin Avogado ağacı ekilecek

(BODRUM) Selçuk Arslan-  İş İnsanı Ali Ağaoğlu ve Besim Tibuk, Bodrum ile Milas arasındaki SİT alanlarının bulunduğu bölgede hayata geçirmek istedikleri 16 bin kişilik ‘Kasaba Projesi’nden sonra Avogado üreticiliğine başladılar.

voyage otel

 

 

 

Milas Dörtepe’de bulunan Flamingo sulak alanım bitişiğinde olan arazide avokado çiftliği kuruluyor. Mülkiyeti Ali Ağaoğlu ve Besim Tibuk'a ait olan 500.000 m2 büyüklüğündeki alanda 'Organik Tarım Yatırımı Avokado Çiftliği' projesi için 25.000 Avokado ağacı dikilecek. Söz konusu Avogado Çitliği için bölge bulunan zeytin ağaçlarının tamamı kesilmiş durumda. İş makinesi ve kepçeler söz konusu alandaki alt yapı ve yol çalışmaları sürüyor.  

 

 

Avogado Çiftliği’nin projesinin çalışmaları sürerken yanı başındaki mahalle sakinleri adeta diken üstünde. Bölgede tarımsal üretim yapan mahalle sakinleri süren hem  Avogado Çiftliği’nin hem de  ‘Kasaba Projesi’nin kendileri üzerinden ciddi baskı oluşturduğunu anlattılar. Projenin hayata geçmesi sonrası bölgede tarımsal üretimin son bulacağını ifade eden mahalle sakinleri, ruhsat izinlerinin verilmesine de tepkililer. Özellikle Barglia ve Kuş Cenneti bekleyen tehlikeye dikkat çeken mahalle sakinleri geç olmadan projenin durdurulmasını istiyorlar.

 

 

 

YOĞUNLUK DÜŞÜRÜLECEK İDDİASI 
 

 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan MUÇEP Bodrum Eş Sözcüsü Mirbahatin Demir, "Söz konusu bölgede ciddi bir yapılaşma riski var. Yaptığımız çalışmalarda bunu ortaya koyduk. Kuş türleri,  doğa ve tarım ciddi zararlar görecek. Bölgenin ekolojik dengesi tamamen değişecek bu proje sonrası. Avogado çitliği de bir göstermelik iş. Burada Avogado’nun üretilmeyeceğini onlarda çok iyi biliyorlar. Bölgede zaten Avogado üretimi denenmiş fakat başarılı olunamamış. Burada bir oyun var. İnşaat yoğunluğunu düşürmek için bir oyun oynanıyor. Zeytinler yok edilerek bir alan hazırlanıyor. Bu alanın alt yapısı ve zemin çalışması Avogado üretim bahçesiyle alakası yok." dedi.