• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 12 Ağustos 2021 13:28

Akbelen Ormanlarının Katledilmesine Yargı 'Dur' Dedi

Akbelen Ormanlarının Katledilmesine Yargı  'Dur' Dedi
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de aylar süren hukuk mücadelesi  mahkemeden gelen haberler zaferle sonuçlandı. Alınan karar sonrası kesim işlemleri sonra erdi 

Haber Merkezi - Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de aylar süren hukuk mücadelesi  mahkemeden gelen haberler zaferle sonuçlandı. 

voyage otel

 

Muğla 1. ve 3. İdare Mahkemeleri açılan iki davada da yürütmeyi durdurma kararı verdi. Köylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal  yaptığı açıklamada "Hem orman kesim işleminin durdurulması hemde maden sahasının genişletilmesi ile ilgili açtığımız ÇED gerekli Değildir kararının iptali için olan davada yürütmeyi durdurma verildi. Şuanda 6-8 ay süresince bölge rahatladı” diye konuştu.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de yaklaşık birbuçuk aydır 700 hektarlık Akbelen ormanlarının kesimini engelleyen ve önceki geceyarısı jandarmanın müdahalesi ile nöbet alanından uzaklaştırılan köylüler ve çevreciler bölgedeki bekleyişlerini sürdürürken açılan iki davada müjdeli haber geldi.

 

AĞAÇLARIN KESİMİ DURDURULDU

 

İkizköylülerin ve çevrecilerin avukatı İsmail Hakkı Tanal “Biz Muğla Valiliği’nin aldığı sakamla kararının sonrasında ve öncesinde iki ayrı dava açmıştık. Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde orman kesiminin durdurulması ile ilgili olarak. Çünkü Limak şirketi orman yangınlarına getirdiği işçileri kandırarak yangın buraya gelecek bu nedenle ağaçları kesin talimatı üzerine yüzün üzerinde çam ağacı kesilmiş ve köylülerin müdahalesi ile durdurulmuştu. Mahkeme burada ağaçların kesimini ve açık maden işletme izni ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi” diye konuştu