• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 15 Eylül 2023 15:20

Akbelen’de keşif yapıldı

Akbelen’de keşif yapıldı
"Tarlada da olsak evimizin bahçesinde de olsak Akbelen direnişimizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarında 2 yıldır nöbetlerini sürdürdükleri kamp alanından zorla çıkartılan köylüler ile çevrecilerin avukatlarının suç ve delil tespiti yapılması istemeyle mahkemeye başvurusu üzerine alanda keşif yapıldı.

voyage otel

 

 

Keşif yaklaşık 2.5 saat sürdü. Keşif sırasında Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’nin (KARDOK) avukatı Arif Ali Cangı ile Dernek Başkanı Necla Işık içeri alındı. Arazi sahibi Hasan Demir’in avukatları ile yakınlarının keşif yapılan kamp alanına girmesine ise izin verilmedi. Keşif öncesinde jandarma İkizköy’e ve Akbelen’deki kamp alanına giden yola barikat kurdu.

 

 

 

 

“BU HUKUKSUZLUKTA GELİNECEK SON NOKTADIR”

 

 

Yapılan uygulamayı değerlendiren Avukat Pınar Gayretli, jandarmaya böyle bir emir verildiyse bunun hukuka aykırı olduğunu belirterek, “Dolayısıyla jandarmanın şu anda burada durması suç. Çünkü hukuka aykırı emri uyguluyorlar ya da keyiflerine göre şu anda dosyanın avukatı olan bir kişiyi yapılan bilirkişi keşfine almıyorlar. Bu hukuksuzlukta gelinecek son noktadır. Bir an önce buradaki hak ihlallerine son verilmeli ve bedeli bunların müsebbiplerine ödetilmelidir” dedi.

 

 

 

 

KEŞİF SONA ERDİ

 

 

Akbelen’deki kamp alanında yapılan keşif yaklaşık 2.5 saat sürdü. Ardından keşif heyeti jandarma eşliğinde alandan ayrıldı. Bu sırada keşif heyetine yaklaşmak isteyenlere jandarma izin vermedi.

 

 

 

DERNEK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

 

Keşif heyetinin ayrılmasının ardından İkizköylü olan Dernek Başkanı Necla Işık, kamp alanının dışında açıklama yaptı. Necla Işık şunları söyledi:

 

“12 Eylül sabahı 24 Temmuz’da olduğu gibi erken saatlerde kampa gelenler hukuksuzca, Derneğin kullandığı alanı işgal ettiler ve eşyalarımızı aldılar. Burada bir suç var. Ne yaptıysak önleyemedik. Akbelen’deki hukuksuzluk ilk günden beri devam ediyor. Önce Akbelen ormanlarını katlettiler şimdi bizi kamp alanından çıkardılar. Şimdi tarladayız. Tarlada da olsak evimizin bahçesinde de olsak Akbelen direnişimizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”