• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 30 Mayıs 2024 13:04

Akbelen'de hukuk zaferi!

Akbelen'de hukuk zaferi!
İkizköy’de yaklaşık 5 yıldır çocukları, ailesi ve köylüleri ile Akbelen ormanlarını korumak için direnen çevreci muhtar Nejla Işık’a ağaçlara pankart astı iddiası ile verilen 40 bin TL. lik para cezası mahkeme tarafından iptal edildi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de yaklaşık 5 yıldır çocukları, ailesi ve köylüleri ile Akbelen ormanlarını korumak için direnen çevreci muhtar Nejla Işık ağaçlara pankart astı iddiası ile verilen 40 bin TL. lik para cezasına itiraz ederek mahkemeye  taşımıştı. Geçtiğimiz hafta Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı.

voyage otel

 

BU CEZA HAKLI MÜCADELEMİZE KESİLMİŞ BİR CEZAYDI

 

Işık’a verilen 40 bin TL: para cezasının iptal edildiği açıklandı. Karar sonrası  açıklama yapan Nejla Işık “Bu ceza haklı mücadelemize kesilmiş bir cezaydı. Yalnızca bize değil; toprağını, ağacını, köyünü, yaşam alanlarını savunan herkese bir gözdağıydı. Bu davayı kazanmış olmaktan mutluyuz. Fakat bizim asıl mutluluğumuz sonuna kadar haklı olduğumuzu bildiğimiz asli davamızı ve mücadelemizi kazanmak; köyümüzü, zeytinliklerimizi, topraklarımızı, tarihimizi madenin kirli elinden kurtarmak olacak. 5 sene önce çıktığımız bu yola istedikleri kadar taş koysunlar, asla vazgeçmeyeceğiz.  İrademize, mücadelemize, haklı davamıza sahip çıkan; bizleri yalnız bırakmayan, Akbelen için adalet sesine ses olan tüm kamuoyuna kendim ve köyüm adına teşekkür ederim. Direne direne, birleşe birleşe, eninde sonuna bu davayı kazanacağız!” ifadelerini kullandı.