• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 07 Eylül 2022 10:50

AK Partili Gökcan'dan flaş Müze açıklaması geldi!

AK Partili Gökcan'dan flaş Müze açıklaması geldi!
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan,  Muğla Bölge Müzesi’nin  durumunu sorup kamulaştırmasında hak sahiplerinin mağdur edildiğini iddia etti

MUĞLA - AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek ile birlikte, Muğla Bölge Müzesi'nin önünde yaptığı basın açıklaması yaptı. 

voyage otel

 


AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, basın açıklamasına “Arkamızdaki binayı görüyorsunuz. Ama ne olduğunu biliyor muyuz” diyerek sorarak başladı.

 


Projenin alay konusu olduğuna dikkat çeken AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, "Temeli 2018 Mayıs ayında atılan ve 2019 yılında biteceği söylenilen eski adı Muğla Bölge Müzesi yeni adı Muğla Kent Belleği olan binanın önündeyiz. Bu binanın yapıldığı arsanın bir kısmı belediye tarafından satın alınmış. Vatandaşımıza ait bazı parsellerin kamulaştırması bitirilmeden, bölge müzesi için ihaleye çıkılmış. Yaklaşık 150'ye yakın hissedar Belediyeye dava açmış ve davayı kazanmıştır. Dava, arsa sahiplerinin lehine sonuçlanarak, plan tadilatı yapılmıştır. Eski planlara geri dönülmüştür. Müze inşaatının plandaki durumu tartışmalı duruma düşmüştür. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e soruyoruz. Vatandaşların hakkı verilmeden, mağduriyetleri giderilmeden, kamulaştırma tamamlanmadan aceleniz neydi? Apar topar yangından mal kaçırır gibi neden ihaleye çıktınız? Açmayı bile beceremediğiniz bu sözde müze, 4 yıldır harabe haline geldi. 4 yıldan beri, hiç bir şey yapılmadı” dedi.