• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 19 Şubat 2022 11:07

Abdullah Kiğılı’nın Bodrum’daki evi mühürlendi, inşaat kaçak sürüyor

Abdullah Kiğılı’nın Bodrum’daki evi mühürlendi, inşaat kaçak sürüyor
Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde ünlü İş İnsanı Abdullah Kiğılı’ya ait evin inşaatı mühürlendi. Mühür gerekçesi ise kaçak yapı ve ruhsatsız yapılaşma. Ayrıca mühre rağmen evin yapımı sürüyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Aktur Sitesi’nde iş insanı Abdullah Kiğılı ve Kiğılı'nın damadı aynı zamanda markanın CEO'su Kamil Hilal Suerdem'e  ailesine ait olduğu belirtilen ev, kaçak ve ruhsatsız yapılaşma gerekçe gösterilerek Bodrum Belediyesi ekiplerince mühürlendi. 

voyage otel


İş insanı Abdullah Kiğılı’ya ait Aktur D Mahallesi’nde bulunan evin süreci geçtiğimiz günlerde bakım ve onarım için basit tadilat izni başvurusu ile başladı. Başvuruyu alan Bodrum Belediyesi görevlileri onarım ve bakım amaçlı basit tadilat projesine izin verdi. İzin sonrası bina yıkılarak sıfırdan yapılmak istendi. Binanın yıkılarak sıfırdan yapılmasına site sakinleri tepki gösterdi. Tepki gösteren site sakinlerinin şikayeti üzerine incelemelerde bulunan Bodrum Belediyesi kaçak kontrol ekipleri işlem başlattı. 10 Şubat 2022 tarihinde Abdullah Kiğılı’ya ait bina kaçak ve ruhsatsız yapılaşma gerekçesiyle mühürlendi.

 

MÜHRE RAĞMEN İNŞAATA DEVAM

 

Mühürde, "Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur" denildi.

 

 

Mühürlenen binada birkaç günlük ara sonrası inşaat faaliyetleri ise sürüyor. Mührün sökülerek evin yapımına başlanması tepkileri de beraberinde getirdi. Site sakinleri CİMER’e şikayette bulundu.

 

Kaçak yapılarla gündeme gelen aynı sitede daha önce de yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil tarafından 2 Mayıs 2017'de 4,6 milyon liraya alınan villa tipi ev kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlenmişti. Evle ilgili kaçak yapılaşma soruşturması yürütülmüş ve bazı kısımlarının yıkılmasına karar verilmişti.