• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 08 Ağustos 2020 13:33 Haber Girişi : 08 Ağustos 2020 13:35

'ABD şirketi ile törör örgütünün anlaşmasını basından mı öğrendiniz?'

'ABD şirketi ile törör örgütünün anlaşmasını basından mı öğrendiniz?'

 

voyage otel


Delta Force adlı ABD özel kuvvetlerinin, PKK/YPG militanlarını eğittiği iddiasını meclis gündemine taşıyan İYİ Partili Dervişoğılu, Bakan Çavuşoğlu(na, ABD'li petrol şirketinin, terör örgütüyle petrol anlaşmasını engellemek için hangi girişimlerde bulunduklarını sordu.
  08.08.2020, 11:46
Dervişoğlu'ndan Çavuşoğlu'na: 'ABD şirketi ile törör örgütünün anlaşmasını basından mı öğrendiniz?'
       
I Ağustos 2020 tarihinde ABD menşeili "Delta Crescent Energy" isimli şirket ile terör örgütü SDGNPG/PKK arasında, Suriye'nin kuzeydoğusundaki topraklarda petrol çıkarma, İşletme ve ticaretini yapma çerçevesinde yapılan anlaşmayı meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "PKK-YPG terör örgütü bu somut adımla, Suriye halkına ait olan doğal kaynaklara el koymak suretiyle emperyalist ve bölücü emellerinc bir kez daha aleniyet kazandırmıştır" dedi.

 

ANLAŞMAYI BASINDAN MI ÖĞRENDİNİZ?

 

Uluslararası hukuku ve Suriye Arap Cumhuriyetinin egemenlik haklarını ihlal eden bu anlaşmayla İlgili olarak Dışişleri Bakanlığı'nın; "YPG,fPKK'mn, Delta Crescent Energy LLC adlı şirketle sözleşme imzaladığının basında yer aldığı belirtildi" ifadesini kullandığını hatırlatan Dervişoğlu, Irak Petrol Raporuna göre (Iraqİ oİl Report) "Delta Crescent Energy LII" adil şirketin kurucularından Jim Rees'in aynı zamanda "Black Swan" isimli ABD menşeili uluslararası güvenlik şirketinin de kurucusu olduğuna dikkat çekti. Jim Rees'in geçmişte Amerikan Özel Kuvvetleri "Delta Force” İsimli yapıda görev yaptığını,. "Black Swan" adlı güvenlik şirketi, "Delta Crescent adli şirketle Ve Amerikan Özel Kuvvetleri İle doğrudan bağlantılı olduğunu ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edildiği iddiasına değinen Dervişoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, " Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dışişleri Bakanlığı açıklamasında İfade ettiği gibi bu kritik öneme haiz anlaşmayı basında yer alan haberlerden mi öğrenmiştir?" diye sordu.

 

Dervişoğlu Bakan Çavuşoğlu'ndan şu sorularına da yanıt istedi:

 

-ABD tarafından doğrudan finanse edilen Black Swan isimli güvenlik şirketi ve dolaylı yoldan finanse edilen "Delta Crescent Energy LLC” adil şirketin PKK/YPG terör örgütüyle yaptığı petrol anlaşmasının önlenmesine dair uluslararası toplum nezdinde bakanlığınız hangi girişimlerde bulunmuştur?

 

-Delta Force adlı ABD özel kuvvetlerinin, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG militanlarını eğittiği iddiası gerçek midir?