• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 21 Ağustos 2023 12:17

5.Bodrum Sanat Fuarı İkinci Edisyonu 24 Ağustos’ta kapılarını sanatseverlere açıyor

5.Bodrum Sanat Fuarı İkinci Edisyonu 24 Ağustos’ta kapılarını sanatseverlere açıyor
5.Bodrum Sanat Fuarı İkinci Edisyonu 24 Ağustos’ta kapılarını sanatseverlere açıyor 5.Bodrum Sanat Fuarı İkinci Edisyonu 24 Ağustos’ta kapılarını sanatseverlere açıyor

5 .Bodrum Sanat Fuarı’nın 2. Edisyonu 24 – 27 Ağustos 2023 tarihleri arasında yaklaşık 30 galeri, 300 sanatçının eserlerinin yer aldığı fuarda canlı performansların yanında, söyleşiler, 100 yıl sergisi, geleceğin sanatçıları sergisi gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

voyage otel

 

24 Ağustos’ta Herodot Kültür Merkezinde özel ön gösterim ile sanatseverlere kapılarını açacak olan fuar Demos fuarcılık tarafından Bodrum Belediyesi, Bodto ve Bodrum Deniz Müzesinin destekleri ile düzenleniyor.

 

Sanat ve kültürün maviliklerle buluştuğu birçok sanatçılara ev sahipliği yaptığı, insanlara ilham veren doğası ile kendine aşık eden Bodrum, Dünyanın sanat merkezleri arasında önemli bir yeri almakta.


Bu sene 5. Düzenlenen ‘Bodrum Sanat Fuarı’ açıldığından beri sanat şehri olan Bodrum da en büyük ve önemli organizasyon olma niteliğini kazandı.

Dünyanın önde gelen galeri, sanatçı, kurum ve kuruluşlarını Bodrum’da sanatseverlerle iki edisyonda bir araya getirmeyi hedefleyen ve ilk edisyonu 6 -9 Temmuz da gerçekleşen fuar da 13,500 kişi ziyaret etti.

 

2.edisyonu, 24 Ağustos – 27 Ağustos 2027 tarihlerinde; Yaklaşık 30 galeri, 300 sanatçının eserlerinin yer aldığı fuarda canlı performansların yanında, söyleşiler, 100 yıl sergisi, geleceğin sanatçıları sergisi gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam ediyor.


Dünyadaki çağdaş sanat fuarları arasındaki rekabette yerini güçlendiren ‘Bodrum Sanat Fuarı’, klasik, modern ve çağdaş sanatçıların resim, heykel ve enstalasyon çalışmalarının yanı sıra plastik ve görsel sanatlara ilişkin üretim ve canlı performansları da kapsıyor.

 

 

Fuar boyunca ziyaretçiler;

‘BODRUM FM ‘ müzikleri eşliğinde, BAF cafe ‘de dünyanın en eski (1862) kahve markasının ikramları ile sanat sohbetlerine katılabilecekler. BODRUM MARKALARI köşesinde  Bodrum tek coğrafi işareti olan Bodrum mandalinasının yaşatmaya devam eden, ‘BODRUM YADİGARI’ lokumu, gazoz ve kolonyası,  Bodrum Mandalin çikolatası MOLLY, Bodrum Mandalin’den ve zengin polifenol içeren Memecik zeytinyağı ile üretilmiş zeytinyağları ‘DELİ DANE’ Bodrum lezzet noktası MARİDE CAFE’nin Bodrum Mandalin ürüleri ile  ‘BAŞAKIN ATÖLYESİ’ önceliği bodrum Mandalin ile olan likörleri, LA SOSTA’nın  özel yapımı Bodrum Mandalinli katkısız dondurması,  lokal el sanatları gibi Bodrum’a ve yöreye özgü markaların tanıtımı ve satış noktaları ile dört gün boyunca Herodot Kültür Merkezi’nde renkli bir sanat deneyimi yaşayacaklar. Fuar boyunca tüm eserler, mücevher ve antikalar 80 yıllık tecrübesi ile SECURİTAS TÜRKİYE’ye emanet olacaktır.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde 24 Ağustos 2023  Perşembe günü saat : 17:00 de Özel Ön Gösterim VIP açılışı yapılacak olan BODRUM SANAT FUARI, Salmakis Resort &  Spa’nın Açılış Kokteyl ardından,  25-26-27 Ağustos 2023  günlerinde 15:00 – 22:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

 

24 AĞUSTOS 2023

Perşembe

HERODOT KÜLTÜR MERKEZİ

VİP ÖZEL ÖN GÖSTERİM

SAAT: 17:00

24 AĞUSTOS 2023

Perşembe

MEZRA YALIKAVAK

Sanatçılara ve Sanat Dostlarına özel Kahvaltı
Saat: 10:30

İbrahim Coşkun resim sergisi

Başkent Grup Restaurant İşletme A.Ş.nin Yalıkavak’da açmış olduğu Mezra Yalıkavak geri dönüştürülebilir, sıfır atık felsefesiyle yola çıkan ve bu doğrultuda hizmet veren doğa dostu, gastronomi, yeme içme sanat atölyeleri, doğa etkinlik ve davetlerin yapılacağı “ küçük bir köy” anlamına gelen “Mezra Yalıkavak” ile organik beslenmenin önemini vurguluyorlar; Masterchef 2020 şampiyonu Serhat Doğramacı’nın imza yemekleri ile güne başlanıyor.Başlangıçta Mezra’nın bahçesinde bulunan özel cins tavuklardan elde ettikleri yumurtaları, bol süt veren keçilerin doğal sütü ile kendi mutfağında yaptığı kaymak, yoğurt, peynir ve dalından topladığı meyveler ve mis gibi kokan sebzeleri ile sağlıklı, doğal, uzun soluklu kahvaltı servisiyle güne başlıyor.

25 AĞUSTOS 2023

Cuma

TAMER LEVENT
İMZA GÜNÜ & SÖYLEŞİ
SANATA EVET DEFTERİ KİTABI
25 AĞUSTOS 2023
SAAT: 15:00-17:00
Yönetmen, SANATA EVET kampanyanın kurucusu
Devlet Tiyatroları geçmiş dönem Genel Müdürü, TOBAV Onursal Genel Başkanı, TOMEB Onursal Genel Başkanı

1971 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne seviye sınavı ile girdi. Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bölümünden 1977 yılında mezun oldu. Devlet Tiyatroları’nda önce oyuncu daha sonra yönetmen olarak çalışmalar yaptı. Devlet Tiyatroları genel müdürlüğü ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yönettiği oyunlar; Rusya, Kanada, Güney Kore, İran ve Kuzey Kıbrıs‘ta festivallere davet edildi. Hâlen Devlet Tiyatroları’nda rejisör kadrosundadır ve Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV ile Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği TOMEB kurucusu ve ilk genel başkanıdır.

 

 

 

ALMU LA MERTER CHURM’UN

İMZA GÜNÜ
KELEBEĞİN ZAMANI ROMAN SERİSİNİN
25 AĞUSTOS 2023
SAAT: 19:00- 21:00
Tiyatro sanatçısı,yazar,yönetmen Ferdi Merter’in kızıdır. Sosyoloji ve Psikoloji , Konservatuvar’da tiyatro  ve Spazio Müzik okulunda modern dans, sahne tasarımı, ses ve vücut dili eğitimi ve Alexander tekniği ile İngiltere’de de oyunculuk tekniği, psikodrama eğitimleri almıştır.

Londra’da bulunan okullarda drama ve kişisel gelişim dersi vermektedir. Cosmopolitan-Trend-Dishy-Socıety dergilerinde köşe yazıları ve röportajları yayınlanan Almula Merter halen önce vatan ve dişi business dergilerinde yazılarına devam etmektedir.


Oyuncu, Sunucu, Eğitmen, Yazar, İnfluencer, ICF Onay Expert Yaşam Koçu, Holistik Koç ( Nefes- Thetahealing- Bilinçaltı- Jass)

Kitapları;

Kadınlara Özel: Erkekler Zaten Anlamaz

Aşk Acıtır

İksir: Alternatif Hayat

Yaşam Ve İlişki Cadısı

Dokuz Ay On Gün

Kelebeğin Zamanı 1: Bitti Dediğin Anda Kaderin Yeniden Yazılır

Kelebeğin Zamanı 2: izin ver

 26 AĞUSTOS 2023

CUMARTESİ

ELİF HAZEL DURU
SANATLA GELEN MUCİZEVİ AYDINLANMA
27 AĞUSTOS 2023

Pazar

SANATLA GELEN MUCİZEVİ AYDINLANMA 2” VE
SAYI SEKANSLARI İLE MUCİZEVİ DÖNÜŞÜM
Bodrum Sanat Ve Antika Fuari” nda yer alan Bazı Galerilerimiz ve Sanatçılarımız;

Galeri M Sanat Galerisi

Korart Sanat Galerisi

Amedus Art Gallery

Misman Art Gallery

Bodrum Boho

Anita Galeri

Haydar Ekinek

Kent Sanat Galeri

Galeri Pasaj

Colorbox Sanat Malzemeleri

Quark Design