• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 24 Aralık 2021 13:53

40 yıllık soruna milyarlık çözüm

40 yıllık soruna milyarlık çözüm
Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Bodrum’da altyapı eksikliklerinin tamamlanması için başlattığı 1.1 milyar TL’lik altyapı yatırım projeleri devam ediyor.

HABER MERKEZİ -  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, devam eden altyapı çalışmaları ve kısa sürede hizmete açılması planlanan Turgutreis Yaşam Merkezi’ndeki çalışmaları incelemek için Bodrum’u ziyaret etti.

voyage otel

 

Bodrum Belediyesi ziyaretinden sonra Dr. Gürün ve Bodrum Belediyesi Başkanı Ahmet Aras güncel kur değerine göre yaklaşık 1, 1 milyar TL’yi bulan çalışmaları yerinde incelemek için İslamhaneleri Mahallesindeki kanalizasyon çalışmalarının yürütüldüğü şantiyeyi ziyaret etti.

 

Başkanlar Dr. Osman Gürün ve Ahmet Aras daha sonra Turgutreis’e yeni bir çehre ve hareket kazandıracak olan Turgutreis Yaşam Merkezi’ndeki son çalışmaları inceledi. 20 milyon TL’ye mal olan ve aydınlatma enerjisini içerisinde bulunan güneş panelleriyle karşılayacak olan yaşam merkezi yapılacak düzenlemeler sonrasında kısa sürede hizmete açılacak.

 


‘BODRUM’UN 40 YILLIK ÖNEMLİ BİR SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ’

 

Dr. Osman Gürün, yaptığı değerlendirmede, “Ahmet Aras başkanımızla birlikte bugünkü kur değeriyle yaklaşık 1.1 milyar TL’yi bulan ve Bodrum’un 40 yıldır çözülemeyen altyapı eksiklerini gidereceğimiz yatırımlarımızı inceledik. Gümüşlük’ten Akyarlar’a kadar uzanan ve yarımadanın önemli bir eksiklerini çözecek olan altyapı yatırımlarımızda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Projelerimizin tamamlanmasıyla birlikte Bodrum’da altyapıdan yararlanma oranı yüzde 46’dan yüzde 91’e yükselecek. Böylelikle daha modern ve çevreye saygılı bir kent yaratmış olacağız” dedi.

 

Dr. Gürün şunları söyledi: “Muğlamızın Dünya’ya açılan pencerelerinden Bodrum’u daha modern ve rahat bir yaşamın sürüldüğü, misafirlerimizin ağırlanırken eksilerin minimum düzeye indirildiği bir merkez haline getiriyoruz. Bunun yanı sıra Turgutreis’e de çok güzel bir yaşam merkezi kazandırıyoruz. Son çalışmaların tamamlanmasından sonra kısa sürede burayı da hizmete açacağız. Buranın hizmete girmesiyle de halkımıza sosyalleşebileceği, güzel vakit geçirebileceği, çocuklarında yararlanabileceği modern bir merkez sunuyoruz. Kolyenin ucunda bulunan inci gibi dünyanın gözbebeği Bodrum’un değerine değer katmak için her geçen gün yeni projeler üretiyoruz. Ortak akılla yürüttüğümüz projelerle Bodrum’a hak ettiği hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz.”