• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 19 Temmuz 2022 12:35

4. Bodrum Kaleiçi etkinlikleri bu yıl da çok renkli

4. Bodrum Kaleiçi etkinlikleri bu yıl da çok renkli
Yabancı konuk toplulukların da yer alacağı 4. Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri kapsamında üç konser ve bir bale-flamenco temsili sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen 4. Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri, 16 Temmuz’da başlıyor. 5 Ağustos’a kadar sürecek etkinlikler boyunca Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği ve Bodrum Antik Tiyatrosu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (DOB) temsilleriyle renklenecek.

voyage otel

Yabancı konuk toplulukların da yer alacağı 4. Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri kapsamında üç konser ve bir bale-flamenco temsili sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Mersin ve İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestralarının ve DOB’un seçkin solistlerinin yanı sıra İtalya’dan “Beatrice Valente Jazz Trio” ve İspanya’dan “Aida Gomez Dans Topluluğu” performansları ile sahnede olacak.

 

“Akdeniz Esintileri”

4. Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri 16 Temmuz Cumartesi akşamı, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde “Akdeniz Esintileri” konseri ile başlayacak. Orkestra şefi Rustam Rahmedov yönetimindeki Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, soprano Funda Uyanık ve tenor Hakan Aysev’in sevilen aryalarına ve şarkılarına eşlik edecek.

 

“3 Tenor”

 

Etkinliklerin devamında 23 Temmuz Cumartesi günü Bodrum Antik Tiyatrosu’nda, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde DOB solist sanatçısı “üç tenor” aynı anda sahnede olacak

Orkestra Şefi Serdar Yalçın yönetimindeki orkestra ile DOB Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni tenor Murat Karahan ve tenor solistler Efe Kışlalı ve Hakan Aysev zengin programlarıyla müzikseverlerin karşısında olacak.

 

“Beatrice Valente Jazz Trio”

 

30 Temmuz Cumartesi akşamı ise İtalyan konuk topluluk “Beatrice Valente Jazz Trio” efsaneleşmiş klasik caz eserlerinin yanı sıra Akdeniz ve Avrupa cazının seçkin örneklerine uzanan programlarıyla Bodrumlu sanatseverlere keyifli bir performans sergileyecek.

 

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde yapılacak gecede trionun kurucusu İtalyan kontrbasçı, basçı ve vokal Beatrice Valente, İtalyan caz piyanisti Ergio Valente ve perküsyon sanatçısı Rocco Sagaria ile sahnede olacak.

 

“Carmen”

 

Etkinliklerin, 5 Ağustos Cuma akşamı Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde yapılacak kapanış programında da Flamenko rüzgarı esecek.  

 

İspanya'da defalarca yılın dansçısı ödülünü alan, Flamenko dansının en büyük isimlerinden Aida Gomez Dans Topluluğu “Carmen” gösterisi ile 4. Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri’ne renk katacak. Bizet'in unutulmaz Carmen müziklerinin gösteri için Jose Antonio Rodriguez tarafından özel bestelenmesi sonucu ortaya çıkan Flamenko eserleri, dans ve müzik severlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

 

Koreografisi Aida Gomez’e ait eserde, herkesin hikayesini bildiği çingene kızı Carmen’i kendi yorumlarıyla sahneye taşıyacak olan Aida Gomez Dans Topluluğu, Bodrum’da İspanya rüzgarı estirecek.