• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 13 Temmuz 2023 11:57

35 hektar ormanı su deposu trafosu kül etmiş

35 hektar ormanı su deposu trafosu kül etmiş
Muğla’nın Milas ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 35 hektarlık ormanın kül olduğu yangında soğutma çalışmaları sabaha kadar sürdü.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi Adabükü mevkiinde  dün saat 15.00 sıralarında makilik alanda başlayan ve rüzgarın etkisi ile hızla büyüyerek 35 hektarlık ormanın kül olmasına neden olan yangında söndürme ve soğutma çalışmaları sabaha kadar sürdü. Orman işçileri, arazözler sabaha kadar yangının bir daha büyümemesi için yoğun gayret gösterdi. Dumanlar 25 kilometre uzaklıktaki Bodrum’a kadar ulaştı. Güvercinlik ve Meşelik mahallelerinden zaman zaman nefes bile alınamadı.

voyage otel

 

 

ACI GERÇEK SABAH HAVA AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI

Asırlık çam ağaçları ve Halep çamlarının bulunduğu yanan alanlardaki acı gerçek sabah hava aydınlanınca ortaya çıktı. Bölgede arıcılık yapan 68 yaşındaki Veysel Çelik “Çocukluğum bu ormanlarda geçti, binlerce yıldır bu ormanlar var 4 saatte on binlerce çam kül oldu, alevlerin sesi çamların yanışını görünce  kendim kaybettim, söndürme çalışmalarına katıldım ama bazen doğanın önüne geçilemiyor, yinede hızlı ve etkili mücadele bir faciayı önledi” diye konuştu.

 

35 HEKTAR ORMANI SU DEPOSUNUN TRAFOSUNDAN ÇIKAN YANGIN KÜL ETMİŞ

 

Yangın ile ilgili soruşturma başlatan ve jandarma güçleri ile yangına destek veren Milas Jandarma İlçe Komutanlığından yapılan açıklamada ise yangının bir siteye ait su deposunun trafosunun dibinden başladığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Yangında zarar ziyan tespit çalışmalarına bugün başlanacak.