• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 02 Haziran 2022 12:47

2500 Yıllık Myndos Kapısı’nı ilanla satmaya çalıştılar

2500 Yıllık Myndos Kapısı’nı ilanla satmaya çalıştılar
Myndos Kapısı Satılık..13 milyon TL.” ile ilana koyulan yeri satılığa çıkaran emlakçı “İlanı koyarken bir yanlış anlama olmuş, Myndos Kapısı Manzaralı diyerek dikkat çekmek istedik”dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesi şehir merkezindeki Eskiçeşme Mahallesi’nde Halikarnassos Kralı Mousolos'un M.Ö. 4'ncü Yüzyıl'da yaptırdığı ve ünlü komutan Büyük İskender'in antik kenti almak için 3000 kişilik ordu ile girdiği 2500 yıllık Myndos Kapısı’nın içerisinde bulunduğu yaklaşık 4250 metrekarelik 1. Derece Arkeolojik sit Alanı’nın 28 mayıs 2022 tarihinde ilan ile 13 Milyon TL. bedelle satışa konulduğu ortaya çıktı.  

voyage otel

 

Yoğun tepkiler üzerien ilan yayından kaldırıldı.  İlanı yayınlayan emlak danışmanı Ali Can Dinç ise yaptığı açıklamada “Bizde ilanı koyduk ama dikkat çekmek için yapmıştık, tepkiler gelmeye başladığında yaptığımız yanlışın farkına vardık. Amacımız Myndos Kapısı’nın bitişiğindeki arsaya dikkat çekmekti. O arsada 1. Derece Arkeolojik Sit ve yapılaşma yapılamaz. Alıcıların bunu bilmesi gerektiğini düşündük. Arazide Myndos Kapısı’nın uzantısı tarihi eserler olup olmadığını bilmiyoruz. Gelen tepkiler üzerine ilanı kaldırdık, özür dileriz, kötü bir niyetimiz yoktu” diye konuştu.

Etiketler : Myndos kapı