• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Kasım 2021 16:09

14 yaşındaki kız çocuğunu hamile bırakan sanığa indirimsiz 24 yıl hapis

14 yaşındaki kız çocuğunu hamile bırakan sanığa indirimsiz 24 yıl hapis
Muğla'nın Fethiye ilçesinde nitelikli cinsel istismarda bulunduğu 14 yaşındaki Y.S.A.'dan erkek bebeği dünyaya gelen Selçuk Çatalcam 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan indirimsiz 24 yıl hapse çarptırıldı.

Muğla’nın Milas ilçesinde annesi Sevgi S. (39) ve babası Doğan A.'nın (42) boşanmasının ardından velayet davası sürdüğü için Fethiye’deki bir yurtta kalan Y.S.A., 2020 yılının ağustos ayında intihara kalkıştı. Bu olayın ardından Y.S.A., annesinin talebi üzerine kent merkezindeki çocuk destek birimine sevk edildi.

voyage otel

 

İNTİHARA YÖNELİNCE HAMİLE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Y.S.A.'nın kaldırıldığı hastanede 38 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı, hastaneye kaldırıldıktan bir gün sonra erkek bebek dünyaya getirdi. Hastane yetkilileri, durumu polis ekiplerine ve annesi Sevgi S.'ye bildirdi. Sevgi S., kızından Fethiye'de kaldığı dönemde Milas'taki bir kafeteryada çalışan evli ve bir çocuk babası 35 yaşındaki  Selçuk Çatalcam'ın cinsel istismarına uğradığını öğrendiğini belirtip, Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine gözaltına alınan Çatalcam, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

EVLENİRİZ DİYEREK ÇOCUĞU KANDIRDI

Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'nın olaya ilişkin yürüttüğü soruşturmanın ardından iddianame hazırlandı. İddianamede, Y.S.A.'nın, kaldığı yurttan izin alarak Milas'ta kafeteryaya gittiği, burada garsonluk yapan Selçuk Çatalcam ile konuştuğu ve konuşmada yaşı ile kaldığı yeri de söylediği belirtildi. Birkaç gün sonra Y.S.A.'nın bir kez daha aynı kafeye geldiği, Çatalcam ile birbirlerinin telefon numaralarını aldıkları belirtildi. Çatalcam'ın 2020 yılı şubat ayında Y.S.A.'nın kaldığı Fethiye'ye gittiği, okul çıkışında Y.S.A.'yı, 'bir yerlerde oturma' bahanesiyle arabaya bindirip tenha yere götürüp önce istismar ardından da tecavüz ettiği belirtilen iddianamede Selçuk Çatalcam'ın "Ailenle konuşurum. Yaşın dolduğunda evleniriz" diyerek kandırmaya çalıştığı belirlendi.

 

DNA ÖRNEKLERİYLE TECAVÜZ GERÇEKLEŞTİ

Doğan çocuktan ve Çatalçam’dan alınan DNA örneklerinin tespitinin ardından tecavüzün gerçekleştiği, çocuğun babasının Çatalçam olduğu ortaya çıktı. Savcı, iddianamede, Selçuk Çatalcam'ın 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 45 yıl hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti.

 

YAŞINI BİLMİYORDUM, DEDİ CEZADAN KURTULAMADI

DHA'nın haberien göre, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Selçuk Çatalcam, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Y.S.A.'nın ailesi ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Karardan önce son sözü sorulan Çatalcam, pişman olduğunu, Y.S.A.'nın yaşını bilmediğini ve 10 yaşında çocuğunun olduğunu söyledi.

 

İNDİRİMSİZ 24 YIL CEZA ALDI

Y.S.A.'nın avukatı İslam Gezer, sanığın işlediği suçun tüm kanıtlarıyla ortada olduğunu söyleyerek, en ağır cezayı alması talebinde bulundu. Çatalcam'ın avukatı ise müvekkilinin Y.S.A.'nın yaşını bilmediğini öne sürerek, hata hükümlerinden yararlanmasını talep etti. Konuşmaların ardından karar açıklandı. Mahkeme heyeti, Selçuk Çatalcam'ı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan indirimsiz olarak 24 yıl hapis cezasına çarptırırken, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise ceza vermedi.