• ali öztürkl hdr ilanı
HABERDE İNSANHaber Girişi : 14 Temmuz 2025 13:19

100 bin yolcu taşıyacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni Eskişehirde

100 bin yolcu taşıyacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni Eskişehirde
Bugün Ankaradan yola çıkan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, Eskişehire ulaştı. 30 Eylül tarihine kadar toplam 90 bin kilometre yol kat edecek 8 i

Bugün Ankaradan yola çıkan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, Eskişehire ulaştı. 30 Eylül tarihine kadar toplam 90 bin kilometre yol kat edecek 8 ile uğrayacak olan 409 yolcu kapasitesine sahip trenin bu sürede toplam 100 binden fazla yolcu taşıması planlanıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlunun sosyal medya hesabından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni 14 Temmuzda raylarda" başlığı ile paylaştığı Yüksek Hızlı Tren, Ankaradan saat 10.55te yola çıkarak ilk seferine başladı. Öğle saatlerinde Eskişehire ulaşan 409 yolcu kapasitesine sahip 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treninin "Zaferin adı Türkiye" yazılı afişlerle giydirildiği görüldü. 30 Eylüle kadar raylarda olacak olan trenin, bu sürede yaklaşık 90 bin kilometre yol kat edeceği öğrenilirken, toplam 100 binden fazla yolcu taşıması planlanıyor.
Eskişehir Tren Garındaki 4üncü perona yanaşan tren, havadan dron ile görüntülendi. Vatandaşların, ilgiyle incelediği tren Eskişehirde yolcularını indirdikten sonra İstanbula doğru hareket etti. Tren bu süre zarfında Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Bilecik, Sakarya, İzmit ve İstanbul illerine sefer düzenleyecek.

Aqua bitez