• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Ocak 2024 12:42

10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” unutulmadı! Mesajlar verildi!

10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” unutulmadı! Mesajlar verildi!

Muğla Valisi İdris Akbıyık 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basının, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtti.

voyage otel


Vali Akbıyık mesajında, “Gazetecilik ise, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla topluma haber ve bilgi akışı sağlama gibi önemli bir sorumluluk taşımaktadır. Bu bakımdan bilginin yayılma hızının baş döndürücü şekilde arttığı günümüzde, doğru ve dürüst habercilik anlayışı her zamankinden daha kıymetli hale gelmiştir. Dolayısıyla toplumsal değerlerimize saygılı, kişi hak ve özgürlüğünü gözetme ilkesiyle kamuoyunu tarafsız, doğru habere ulaştırmak tüm basın mensuplarımızın daima temel amacı olmalıdır. Basınımızın bu ilkeleri her zaman göz önünde bulunduracağına olan inancım tamdır. Diğer yandan hem ülkemiz hem de dünya turizminde önemli bir yere sahip olan ilimiz açısından baktığımızda ilimizin tanıtımı ve turizme yapılan katkı nedeniyle basın çalışanlarının çalışmaları bizim için ayrı bir değere sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle; mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek kamuoyunun doğru ve tarafsız olarak bilgilendirilmesinde önemli rol oynayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesine çalışmalarıyla katkıda bulunan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice mutlu, sağlıklı ve başarılı yıllar dilerim” dedi.

 

 

Bir kutlama mesajı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün^den geldi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Çağdaş ve demokratik toplumlarda gazeteciler yaptıkları gerçek, doğru, tarafsız haberler ile toplumu bilgilendirir ve basın bu toplumlarda yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet kabul edilir. Tarafsız, ilkeli, objektif, gerçek haberleri ile vatandaşa her zaman ulaşan gazeteciler Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Atatürk devrimleri yolunda çağdaş bir Türkiye için basın emekçilerine de büyük görevler düştüğüne inanıyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde mesleği gerçek ve tarafsız habercilik olan, kalemine sadık, yürekli gazetecilerin gününü kutluyor, bu uğurda basın şehidi olan gazetecilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum” dedi.