• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 17 Temmuz 2020 17:11 Haber Girişi : 17 Temmuz 2020 17:15

1 milyon yolcu risk altında

1 milyon yolcu risk altında
Koronavirüsün ortaya çıkmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı yazarak günde 1 milyon kişiyi taşıyan ESHOT’ta çalışan 3 bin 200 şoföre test yapılmasını istedi. Sağlık Müdürlüğü test yapma talebini reddetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her gün binlerce yolcuyu taşıyan otobüs işletmesi ESHOT şirketinde çalışan şoförlerin koronavirüs riski altında olduğu gerekçesiyle test yapılmasını istedi. ESHOT Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Halk Sağlığı Daire Başkanlığı aracılığıyla iki ayrı başvuru yapılarak il sağlık müdürlüğüne şoförlere test yapılması için talep iletildi.

voyage otel

Yapılan başvurada, şoförlerin her gün 1 milyona yakın yolcu taşıdığı, bulaş riskinin fazla olduğu ifade edildi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, bakanlığın genelgesine göre 3 bin 200 çalışana test yapmalarının mümkün olmadığını belirterek ret cevabı verdi.

 

16 VAKA TESPİT EDİLDİ


Geçen hafta ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, Genel Müdür Yardımcısı Kader Sertpoyraz’ın yanı sıra 5’i atölye çalışanı, 9’u şoför olmak üzere toplam 16 kişinin yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı.

16 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), il sağlık müdürlüğüne tepki gösterdi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, vakaların artması durumunda sorumluların uyarılara rağmen test yapmayan il sağlık müdürlüğü olacağını söyledi. Sağlık müdürlüğünün kaos çıkarmak istediğini savunan Sarı, “Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde çalışan arkadaşlarımız, sağlık çalışanlarından sonra en fazla pandemi ile mücadelede ön saflarda yer almıştır. Tüm zorluklara rağmen sokağa çıkma yasağı süreci dahil olmak üzere İzmir halkının ulaşımını sağlamak için ilk günden beri sahada çalışmıştır. Yaklaşık 4 buçuk milyon İzmirliyi taşıyan üyelerimize resmi yazışmalara rağmen Covid-19 testi yapılmamıştır. Eğer günde bir milyon yolcuyla temas halinde olan şoförlere herhangi bir hastalık bulaşırsa İzmir’in geneli pandemi ile yüz yüze kalacaktır. Aslında bu ret üyelerimizin değil İzmir halkının sağlığını tehlikeye atmaktan başka bir şey değildir” dedi.