• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 15 Haziran 2022 12:56

-Çimento fabrikasına ruhsat veren Belediye Başkanı köylülerle tartıştı

-Çimento fabrikasına ruhsat veren Belediye Başkanı köylülerle tartıştı
Muğla’da, kurulması planlanan çimento fabrikasına Menteşe Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatının iptal edilmesini isteyen köylüler ve Belediye Başkanı CHP’li Bahattin Gümüş arasında arbede yaşandı.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Menteşe Meclisi, Deştin çevre Platformu, Bayır Çevre Komitesi üyeleri ve köylüler, Bayır Mahallesi ile Deştin Mahallesi sınırlarına kurulması planlanan çimento fabrikasına ilişkin Sınırsızlık Meydanında basın açıklaması yaptı. Ellerinde “Çimento fabrikasına hayır” yazılı pankart taşıyan köylüler, “Deştin çayı özgür akacak”, “Havama, suyuma, toprağıma dokunma” sloganları attı.

voyage otel


Deştin Çevre Platformu adına basın açıklamasına okuyan Gamze Çetinkaya, şunları söyledi: “27 Mayıs’ta CHP İl binasında CHP Doğa hakları ve Çevreden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç basının ve bizim önümüzde bir hafta on gün gibi bir süre içinde amasız fakatsız sorunun çözüleceğini söyledi. 10 Haziran’da da Muğla CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nu ziyaret edip, beklentimizi dile getirdik. Bugün bize verilen sözün 18’inci günündeyiz. Yapı ruhsatı halen iptal edilmedi ve çimento yıkım projesi hızla devam ediyor.”

Çetinkaya, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Menteşe Belediyesi’ni ziyaret edeceğini öğrendiklerini dile getirerek Menteşe Belediyesi önünde olacaklarını söyledi.

 


Grup daha sonra slogan atarak Menteşe Belediyesi önünde yürüdü. Burada zabıta ekipleri ve Başkan yardımcısı Mehmet Güven tarafından karşılanan çevreciler, Başkan Bahattin Gümüş ile yapı ruhsatını iptal etmesi için görüştü. Köylüler ve çevreciler ile Başkan Gümüş ve belediye çalışanları arasında gergin anlar yaşandı. Karşılıklı tartışmaların yaşandığı sırada Belediye Başkanı Gümüş’ün bir çevreci için “şu adamı çekin ya” demesinin ardından başkan yardımcısı Mehmet Güven’in de aralarında bulunduğu grup ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Polis ekiplerinin ve bazı vatandaşların araya girmesiyle arbede yatıştırıldı.


Çevrecilerin belediye önünde yaklaşık iki saatlik bekleyişinin ardından Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Menteşe Belediyesi’ne geldi. Daha sonra Çevreciler arasından seçilen 4 temsilci, Torun ve beraberindeki milletvekilleri ile görüştü.
Görüşme sırasında çevreciler ve köylüler “Ruhsatı iptal et” sloganı attı.


Görüşmenin ardından açıklama yapan temsilciler, kendilerine fabrikanın tekrar kurulamayacak şekilde hukuki olarak çalışıldığı ve sürecin bu yüzden uzadığını, 2 hafta içinde tamamen bitirmiş ve yerli halkı kurtarmış olacaklarının söylendiğini ifade etti.