• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Temmuz 2021 11:18

Çifte cinayete ağırlaştırılmış müebbet cezası

Çifte cinayete ağırlaştırılmış müebbet cezası
Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl balık çiftliği tesisinde meydana geln olayda basarak iki arkadaşını öldüren Mehmet Veysi Alp için iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Haber Merkezi - Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl balık çiftliği tesisinde meydana geln olayda basarak iki arkadaşını öldüren Mehmet Veysi Alp için iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’nde  görilen 2. duruşmada karar çıktı.

voyage otel

 

Duruşmaya sanık Mehmet Veysi Alp cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Alp duruşmada yaptığı açıklamada ilk ifadesini tekrarladığını aslında olayda S.B. isimli kişi de öldürmek istediğini ancak tabancanın tutukluk yapması üzerine yaptığı planlı cinayet yerinden kaçtığını söyledi.

 

Kendisine küfredildiği için cinayetleri işlediğini öne süren Alp, 3 cinayet işleyeceğini ancak tüfeğin tutukluk yaptığını tabancasında da mermi kalmadığını söyledi. 3- 4 hafta önceden cinayeti planladığını itiraf eden Alp, "Yanik'i av tüfeğiyle ayaklarından dürtüp, uyandırdım. Hiçbir şey demeden başına nişan alıp, tüfekle ateş ettim. Serdaroğlu, bana doğru gelip, bir yandan da 'Yapma abi' diye bağırıyordu. Başına nişan alıp, tetiğe bastım" demişti. Sanık ifadesinde haksız tahrike kapıldığını ve bu yüzden saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.  Mahkeme heyeti sanığın çifte cinayeti planlayarak gerçekleştirdiği gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.