• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 11 Eylül 2020 14:17 Haber Girişi : 11 Eylül 2020 14:20

Büyükşehir Meclisi’nde Dengeler Yine Değişti!

Büyükşehir Meclisi’nde Dengeler Yine Değişti!
Daha bir ay öncesinde  Cumhur İttifakı’na geçen Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonlarındaki çoğunluk,  yeniden CHP’nin oldu…

Ağustos ayı Meclisi Toplantısı öncesi 35 CHP, 25 Ak Parti, 5 MHP ve 3 İYİ Partili toplam 68 üyesi bulunan Muğla Büyükşehir’de meclis komisyonlarında da çoğunluk CHP’lilerindi.

voyage otel

Ancak, Ula ilçesi CHP Büyük Şehir Belediye Meclis üyesi Fikret Uzun Hasan, 28 Temmuz’da vefat edince dengeler değişmişti. Uzunhasan’ın yerine Ak Partili Biray Taşkesiği Meclis üyesi sıfatını kazanınca, MHP’nin grup kurup, komisyonlara üye vermesinin, 7 komisyon üyesinin, 3 CHP, 3 Ak Parti ve 1 MHP olarak şekillenmesinin önü açılmıştı.

 

İYİ Partililer Cumhur İttifakı’yla Aynı Yönde Oy Kullanmıştı
Komisyonlardaki CHP’liler Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda, çoğunluğunu kaybetmek istemedikleri komisyonların üye sayısının 9’a çıkarılmasını içeren bir önerge vermişti.  Ak Parti, MHP ve İYİ Partililerin ‘hayır’ oyu kullandıkları önerge 33’e karşı 34 oyla reddedilmişti.

 

Çoğunluk Cumhur İttifakı’na Geçmişti

 

Meclis komisyon üye sayısı 3 Ak Parti, 1 MHP ve 3 CHP’li olmak üzere 7’de kalmıştı. Dolayısıyla, Cumhur İttifakı üyeleri komisyon başkanlarını da belirleme fırsatını yakalamıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, “Cumhur ittifakı Meclis üyelerine ve bu onurlu desteklerinden dolayı İyi Parti Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Muğla’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı.

 

Son değişimi Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi personellerinden Mustafa İnci, “imtiyaz sahibi” olduğu internet sitesi muglasozcu.com üzerinden az önce aşağıdaki yazıyla duyurdu:

“Muğla Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclis toplantısı Eylül ayı toplantısı Türkan Saylan Yaşam Merkezi toplantı salonunda gerçekleşti. İYİ Partili meclis üyesinin CHP’ye geçmesinin ardından meclis aritmetiği değişti. Meclis aritmetiğinin değişmesinin ardından meclis toplantısında komisyon üye sayısının 7’den 9’a çıkartılması oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonlarda yer alacak olan 9 üyenin seçimi yapıldı. Yapılan seçimin ardından komisyonlar 5 CHP’li,  3 AKP’li ve 1 MHP’li üyeden oluştu. Böylelikle  Büyükşehir Belediye Meclisinde komisyon çoğunluğu CHP’ye geçti.”

Kaynak: Marmaris Life

Fotoğraf: Muğla Büyükşehir Belediyesi (Arşiv)