• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 07 Nisan 2022 14:58

Bodrum Uluslararası Peynir Festivali renkli başladı

Bodrum Uluslararası Peynir Festivali renkli başladı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 4. Kez düzenlenen Uluslararası Peynir Festivali bugün renkli görüntülerle başladı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği tarafından 4. Kez düzenlenen Uluslarası Peynir Festivali açılışı yapıldı. 28 il ve ilçeden gelen ve tamamı organik ürünlerin yer aldığı stanlarda 160 çeşit peynir tüketici ile buluşturuldu. Festivalin açılışına Slow Food Yaveş Gari Bodrum Başkanı Deniz Kurtsan, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi ve Seferihisar Slow Food Temsilcisi Serpil Soyer ile birlikte Can Yücel Tohum Merkezi’nin yöneticileri katıldı.

voyage otel

 

DOĞAL VE ORGANİK 160 ÇEŞİT PEYNİR BODRUM’DA BİR ARAYA GELDİ

 

Festivalin açılışını yapan Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği sözcüsü Eren Artu “Endüstriyel firmaların rekabet koşullarında ayakta kalmaya çalışan peynir zanaatkarlarının ürettikleri doğal peynirleri doğrudan tüketiciyle buluşturmak ve doğal peynirlerin pazardaki yerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz festival  Bodrum ve Muğla’nın yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden üreticileri bir araya getirdi. Ayrıca Kıbrıs’tan ve İtalya’dan peynir ustaları da festivalin konuğu oldu. Festival, üretici ve tüketicilerle birlikte gastronomi alanında uzmanlaşmış profesyonelleri, akademisyenleri ve aşçıları da bir araya getirecek. Amacımız doğal ve organik yöntemlerle üretilen iyi, temiz ve adil ürünlerimizi vatandaşımızı ile buluşturmak ve doğa ve çevreye zarar vermeyen üreticileri korumak ve yaşatmak” dedi.

 

Belediye Başkanı Ahmet Aras ise "Bizler tarımın içerisinde doğduk, büyüdük, ancak tarımı sürdüremedik, ancak yıllar geçtikçe tarım yerini turizme bıraktı. Ne yazıkki verimli toprakları sattık, bu topraklar betona yenildi.Bu nedenle bu festivallerde yereli ve yöremizin değerlerini korumak açısından çok önemli, yereli koruyarak gelişebilmeyi öğrenmek zorundayız. Çünkü doğaya ve doğala dönüş başladı" diye konuştu.

 

 

ÇANAKKALE’NİN YÜZLERCE YILLIK PEYNİR LEZZETİNİ YAŞATIYORUZ

 

10 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek festivale Çanakkale’nin Biga ilçesinden katılan Eceköy Biga Kadın Kooperatifi’nin kadın üyeleri ise tamamen doğal ve organik 10 çeşit peyniri standa dağıttı. Kooperatif sözcüsü  Gönül Günaydın "Geçmişten geleceğe tamamen doğal ortamda ürettiğimiz yöresel peynirlerimizin ne yapılış şeklini nede lezzetini hiç bozmadık. Bu lezzet yüz yıllardır bize atalarımızdan miras kaldı, bizde tamamen doğal ortamda otlayan ineklerimizden elde ettiğimiz vce hiçbir katkı maddesi bulunmayan peynirlerimizi tüketici ile bugün buluşturduk” dedi.

 

Festivalin açılışı Bodrumlu kadınların Temel Devran gösterisi ve yöresel halk oyunları ile sona erdi. Festivalde ayrıca  atölyeler, gezi ve tadım etkinlikleri olacak. Yöresel ürün tezgahlarının kurulacağı festival alanında söyleşi, seminer ve eğitimler düzenlenirken kitap imza günleri de gerçekleştirilecek