• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 30 Haziran 2022 16:29

Başkan Aras'tan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı

Başkan Aras'tan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

voyage otel

 

Başkan Aras, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Ülkemizde denizlerin özgürlüğüdür 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı

“Lozan Barış Antlaşması bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomatik zaferidir. 96 yıl önce bugün Cumhuriyet sonrası denizciliğimizin gelişimine yönelik ilk yasal dayanak ve hukuksal düzenlemelerinin kabul edildiği gündür.

Üç tarafı denizlerle çevrili, iki önemli boğazı sınırlarında bulunduran ve kıtaları birbirine bağlayan, jeopolitik konumu ile ülkemiz en ileri denizci ulusu yetiştirme ve geliştirme yeteneğindedir.

Her şart ve koşulda dış politikada önceliği savaşadeğil diplomasiye veren Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, çok sayıda antlaşma ve sözleşmeye imza atarak barış ve iş birliğinin korunması ve kuvvetlendirilmesini hedeflemiştir

Kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin rotasını barıştan yana çizen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda aynı hedefe ilerlerken “Vatanın Mavi Tapusundan” vazgeçmeyeceğiz.

 

Ulu Önderimiz, denizciliği Türk’ün büyük ülküsü diye tanımlarken arkasında gurur duyacağı bir Türk Deniz Kuvvetleri de bırakmıştır. Haklarımızı koruma isteğimiz bağımsız Türkiye Cumhuriyeti mirasımızdangelmektedir.

Bodrum gibi asırlardır denizci kimliğiyle, doğal, tarihi, kültürel mirasıyla yoğrulmuş bir kent için bu egemenliğin ve hakkın anlamı çok daha büyüktür.

Türk denizciliğinin gurur günü olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramını dünyaca ünlü guletleriyle ve bu guletlerle yapılan eşsiz mavi yolculuklarıyla anılan ve tanınan Bodrum’un tüm denizcileri şahsında kutluyorum.”