Selahattin Yıldız: Her projede kendi çıtamızı daha çok yükseltmeyi hedefliyoruz

Ata Yıldız Grup Kurucu Ortağı Selahattin Yıldız, Velux Yalıkavak’ın Bodrum’un yeni gözdesi olacağı söyledi. Yaz kış yaşanabilir bir konsept oluşturacaklarını belirten Yıldız, doğa ve sürdürülebilir bir Bodrum için de uyarılarda bulundu

Başta Ankara olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında prestijli inşaat projelerine imza atan SF Yıldız İnşaat Bodrum’daki projeleriyle yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum’un gözde mahallerinden olan Yalıkavak’ta SF Yıldız İnşaat, Fırat Lifestyle ve Ata Yıldız Grup ortaklığıyla hayata geçen proje dikkatleri üzerine çekti.

 

Bodrum’un yeni gözdesi olacak olan Velux Yalıkavak Projesi’nin detaylarını proje ortaklarından Ata Yıldız Grup Kurucu Ortağı Selahattin Yıldız ile konuştuk.  Ata Yıldız Grup Kurucu Ortağı Selahattin Yıldız, Velux Yalıkavak’ın Bodrum’un yeni gözdesi olacağı söyledi. Yaz kış yaşanabilir bir konsept oluşturacaklarını belirten Yıldız, doğa ve sürdürülebilir bir Bodrum için de uyarılarda bulundu. Proje detaylarını konuştuğumuz röportajı ise şöyle:

 

 

Türkiye’de ve dünyanın değişik şehirlerinde başarılı projelere imza attınız. Bu proje için neden Bodrum’u tercih ettiniz?

 

Öncelikle biz, bu proje başlarken ‘Benzersizi Keşfet’ mottosuyla yola çıktık. İnşaat sektöründeki güçlü deneyimlerimizle imza attığımız her projede kendi çıtamızı daha çok yükseltmeyi hedefliyoruz. Bodrum’a gelecek olursak da. Bodrum bir dünya şehri ve Türkiye’nin kalbi turizmdeki kalbi durumda. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın tatil için gelebilecekleri yerlerden en iyisi Bodrum’dur.  Bizler yurt dışı deneyimlerimizi Bodrum’da hayata geçirmek istedik.  Bu kadar değerli olan bir yerde proje geliştirmenin bizlere de değer ve prestij kazandıracağını bildiğimiz için Bodrum’u tercih ettik. Kaliteli ürünlerle, nitelikli malikane, rezidans ve villa konseptiyle buluşturmak istedik. İzmir’de de böyle bir projemiz var, İstanbul’da da böyle bir projemiz var.   Biz bir konsept geliştirmek istiyoruz. Projesinde rezidans olan, oteli, restoranı, barı ve sosyal hayatın tüm unsurlarını barındıran bir proje, bir konsept hayata geçiriyoruz.

 

“AİLE KONSEPTİ PROJEMİZİN EN DİKKAT ÇEKİCİ ÖZELLİĞİDİR”

 

Konseptinizin en dikkat çekici yanı nedir?

 

Aile konsepti projemizin en dikkat çekici özelliğidir. Bu projemizde bizi tercih eden ailelerimiz, müşterilerimiz ihtiyaçları olan her şeyi yerinden bulacaklar. Spa Sauna salonu, restoran, bar gibi sosyal hayatın tüm unsurlarını bir arada sunuyoruz ailelerimize.  Evlerimizin tamamında akıllı sistem mevcut. Ayrıca evcil hayvan gezdirme parkımız da bulunuyor. İnsanlarımız rahatlıkla köpeklerini gezdirebilecekleri özel bir alana sahip olacaklar. Kısacası insanlarımızın rahat edeceği her şeyi düşündük ve ona göre proje geliştirdik.

 

 

 

Sizi diğer projelerden farklı kılan nedir? Velux Yalıkavak’ı özel kılan etken nedir?

 

Doğanın içinde ve doğayla bütünleşik olarak hayata geçirdiğimiz projemiz Velux Yalıkavak’ı yöreye özgü dokunuşlarla ve bölge mimarisini esas alarak inşa ediyoruz. Ayrıca bizi bu projede en çok heyecanlandıran noktalardan biri ise her konutta kullanıcılarımızın muhteşem bir manzaraya uyanacak olması... Yemyeşil bahçesinde keyifle vakit geçirilebilecek, her konutun kendine ait havuzunun bulunduğu, engin deniziyle, güneşin ve doğanın tüm ihtişamının seyre dalınacağı bir yaşam alanını da kullanıcılarımıza sunmayı hedefliyoruz.

 

Bunun yanı sıra bizi diğer projelerden ayıran en önemli özelliğimiz de sosyal hayatın unsurlarının olduğu bir proje olmamız. İnsanı değerler saygılı olduğumuz kadarı hayvan haklarına ve doğaya da sayılı bir proje geliştirdik.  Kendi enerjisini üreten, küresel iklim faktörünü göz önünde bulunduran ve evcil hayvan parkına sahip bir tek projeyiz. Bu niteliklerin hepsini başak yerden bulmak zor.  Kendi içinde deniz arıtma suyu sistemine sahip bir proje geliştirdik. Bodrum’un iklimine doğasına ve mimarisine uygun bir anlayışa sahibiz.

 

“DENİZDEN GELEN PİS AKINTIYI ENGELLEYECEK ŞEKİLDE BİR ARTIMA SİSTEMİ KURUYORUZ”

 

Projede yer alan su arıtma sistemi nasıl işleyecek? Detay verebilir misiniz?

 

 

 

Denizden gelen pis akıntıyı engelleyecek şekilde bir artıma sistemi kuruyoruz. O artıma sistemi bölgede deniz denizliğinde ve gri suların denize bırakılmasını engelleyecek düzeyde. Deniz kuracağımız su arıma ile pis sulara anından müdahale edilecek deniz ekosisteminin zarar görmesi engellenecek. Kurulacak sistem sayesinde rüzgarı da kesme şansımız olacak. Bu sistemle halk plajının da temiz kalması sağlanacak.  O bölgeyi de koruyacağız.  Tertemiz bir plajı ve konsepti olacak. Bu alanda hem site sakinleri hem de halkımız bu denizden yararlanacaklar. Bakımsız bir alan kalmasını istemiyoruz.

 

“HALKIYLA BİRLİKTE OLACAĞIZ, BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ”

 

Bulunduğunuz mahalleye yönelik katkılarını olacak mı?

 

Bizi Sayın Ahmet Aras’ın desteğiyle ve yönlendirmesiyle belediye ekipleriyle ortaklaşa  bölgede bulunan bozuk yollarımızı yaptık.  Arıtma tesisi noktasında yine Ahmet Aras Başkanımızın ve Sayın Kaymakamın destekleriyle bir an önce bitirip o bölgedeki plajın daha elverişli ve kullanılışlı hale gelmesini sağlayacağız.  Buradaki projemiz bölgeye de değer katıyor. Çünkü ne kadar kaliteli müşteri olursa hizmet kalitesi yüksek işletmelerin varlığı da artırır.  Hem Gümüşlük halkına, hem de Yalıkavak halkına hitap edecek bir proje olmak istiyoruz ve bütün süreçlerim buna göre planlandı. Projemizde yer alan tenis kortları, voleybol sahaları halkımıza açık olacak. Spora katkı sunacak yerel düzeyde takımlarımıza ve sporcularımıza katkı sunmaya hazırız. Kısaca ifade etmek gerekirse bir buranın yerel unsurlarıyla, halkıyla birlikte olacağız, birlikte üreteceğiz.

 

 

Bodrum’da başka projeleriniz var mı?

 

Bodrum’da yatırımlarımız devam ediyor. Bu projemizin yanı sıra Kazıklı ve Kıyıkışlacık bölgelerinde de yatırımlarımız var. Bu alanlarda da nitelikli projelere imza atacağız. Diğer yatırımcılara da buradan çağrım olacak. Yatırımlarınızı yaparken Bodrum’un korunmasına yönelik politikalar geliştirin. Bodrum’un tarihine saygılı olmak zorundayız.  Yeşili, maviyi ve tarihi koruyalım. Belediyenin verdiği yasal imar haklarımızı kullanalım.

 

VELUX YALIKAVAK HAKKINDA

 

SF Yıldız İnşaat, Fırat Lifestyle ve Ata Yıldız Grup ortaklığındaki Velux Yalıkavak projesi, “Doğanın içinde, doğayla bütünleşik” mottosu ile “Sıfır Atık Projesi”ni de ilke edinerek geliştirilmiş. Velux Yalıkavak projesi, 2+1, 3+1, 5+1 ve 6+1 seçenekleri ile tümü denizi görecek şekilde konumlandırılmış, 18 adet Rezidans ve 65 Villa olmak üzere 83 adet konuttan oluşan 64.000 metre kare proje toplam alanına sahip Bodrum’un yeni gözdesi olmaya aday. Projede konutlar, 104 ila 140 metrekare arasında değişmektedir. Müstakil villaların büyüklüğü ise 583 metrekareye kadar çıkmaktadır. 63 Blok’tan oluşan Velux’te, her konuta özel havuzlar yer alırken, ayrıca projeye ait sahil ve iskele de bulunmakta.

 

 

 

 İNSAN ODAKLI ÇEVRE DOSTU PROJE

 

 Ayrıca projede açık otopark, balkon, ebeveyn banyosu gibi özellikleri de bulunmaktadır. Projenin sosyal olanakları arasında; açık ve kapalı havuz, mülk özelinde sahil ve iskele, spor salonu, spa, restoran ve sahil kafeleriyle market ve ev servis hizmetleri de bulunmaktadır. Böylelikle kullanıcılara hem yazın hem de kışın konforlu yaşama uygun olanaklar sunulmaktadır. Doğa ile denizi buluşturan proje Gümüşlük ile Yalıkavak arasındaki mevkide bulunuyor. Ege adaları manzarasına sahip Velux projesi, Yalıkavak Marina’ya sadece 5 dakika mesafede yer alıyor.


08.09.2022 11:29:42