Şehit yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyaları, Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize düzenlenen törenle takdim edildi.

 Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde düzenlenen törene Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Binbaşı Tuğran Akarsu, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Alsan, şehit aileleri ve gaziler katıldı.


 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Alper Seven’in babası İlhami Seven’e, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Fuat Demir’in babası Enver Demir’e, Gazi Jandarma Üsteğmen Mustafa Okan Kuloğlu’na, Gazi Jandarma Asb. Üstçavuş Arif Zeybek’e Gazi Jandarma Uzman Çavuş Tayyip Günay’a, Vazife Malulü Jandarma Er Doğukan Atasoy’a ve Vazife Malulü Polis Haydar Doğan’a Vali Orhan Tavlı tarafından ‘Devlet Övünç Madalyası’ takdim edildi. 
 

Törende konuşan Vali Orhan Tavlı, “ Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, tarihimizin kıymetli abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan efsaneleri ve Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının ölümsüz destanlarıdır.
 
Aziz Türk Milletine Anadolu kapılarını açan, üç kıta, yedi iklimde hâkimiyet kurduran, Çanakkale’de ve İstiklal Savaşı’nda tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip olma ruhunu taşıyan, bugün vatanımızın bütünlüğü, cumhuriyetimizin bekası için göğsünü siper ederek şehadet şerbeti içen Aziz Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kahraman Mehmetçiğin taşıdığı “GAZA” ruhu olduğu müԁԁetçe, bütünlüğümüze ve milli birliğimize kast edenlerin kirli emelleri asla gerçekleşmeyecektir. “ dedi.
 
Şehitlik ve gazilik unvanının, hiçbir maddi ԁeğer ve dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, “Gazilerimiz,  temsil ettikleri değerlerin bilinciyle onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik etmektedirler. "Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi olurum" inancı, imanın ve vatan sevgisinin sembolüdür.” Diye konuştu.
 

Vali Orhan Tavlı konuşmasına şöyle devam etti:  “Bugün bu topraklarda yaşayan nesiller olarak bizler, bedel ödeyerek bu toprakları kanıyla, canıyla bizlere emanet eden Aziz Şehitlerimizin ve bu yolda mücadele etmiş siz Değerli Gazilerimizin mevcudiyeti ile hür ve bağımsız bir şekilde yaşayabiliyoruz. Sizler Aziz şehitlerimizden devletimize, milletimize, bizlere en büyük ve en kıymetli emanetlersiniz.
 
Birazdan, Aziz Şehitlerimizin yakınlarına ve Kahraman Gazilerimize gösterdikleri fedakârlık ve kahramanlıkların nişanesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Madalya ve Nişanlar Kanunu gereği tevcih edilen madalyalarını takdim edeceğiz. Madalyalarınız devlet ve millet olarak sizlere karşı şükran duygularımızın bir ifadesidir. Devletimiz her zaman sizlerle birliktedir. Allah hepinizden razı olsun. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize, değerli ailelerine ve kıymetli şehit yakınlarımıza minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

 


 
 kaynak: valilik bülteni


18.09.2020 16:28:00