Muşta 7 aylık bir bebek, uçak ambulansla Ankaraya sevk edildi.
Muş Devlet Hastanesinde hemofagositik sendrom ve karaciğer yetmezliği tanıları konulan 7 aylık bebeğin, Muş Devlet Hastanesi tarafından yapılan değerlendirme sonrası ileri tetkik ve tedavisinin Ankara Etlik Şehir Hastanesinde yapılmasına karar verildi. Sağlık Bakanlığına bağlı uçak ambulans, İstanbul Havalimanından havalanarak Muşa iniş yaptı. Havalimanına ambulansla getirilen bebek, uzman sağlık ekibi eşliğinde Ankaraya nakledildi.
Sevk sürecinin sorunsuz tamamlandığını ve bebeğin tedavisinin Ankarada devam edeceğini söyleyen 112 doktoru, "Muş Devlet Hastanesinde karaciğer yetmezliği tanısı konulan 7 aylık Mirza bebeğimizi, uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesine sevk ettik. Şu an durumu iyiye doğru ilerliyor, umarım daha da iyi olacak. Sağlık Bakanlığımızın uçak ambulans hizmeti, küçük yaşta olan hastalarımız için oldukça önemli. Bu hizmet sayesinde hastalarımız güvenli bir şekilde sevk edilerek, daha iyi sağlık hizmeti alabiliyor. Bebeğimiz yaklaşık 20 gündür ishal ve kusma şikayeti yaşıyordu. Aile, bu süreçte çeşitli hastanelere başvurmuş. Son olarak Muş Devlet Hastanesinde karaciğer yetmezliği tanısı konuldu ve gerekli sevk işlemleri başlatıldı" dedi.
08.05.2025 20:16:00
Muşta uçak ambulans 7 aylık bebek için havalandı
Muşta 7 aylık bir bebek, uçak ambulansla Ankaraya sevk edildi.Muş Devlet Hastanesinde hemofagositik sendrom ve karaciğer yetmezliği tanıları konulan 7 aylı