Muğla'nın dört bir yanında 19 Mayıs coşkusu!

19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı, Muğla'nın ilçelerinde coşkuyla kutlandı. Karada yapılan kutlamaların yanı sıra deniz altında da dalgıçlar tarafından kutlandı.

Dalgıçlar, Muğla'nın Fethiye ilçesinde, denizin dibinde Türk bayrakları ile 19 Mayıs  Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram kutladı.

 

Fethiye Dalış Okulu dalgıçları Önder Diktaş, Alperen Beyaz, Barış Safran ve Berkay Çetin Sarıyarlar koyu açıklarında dalış yaptı. Balık adamlar su altında balıklar arasında Türk bayraklarıyla ’tören geçişi’ gerçekleştirdi. Bir dalgıç da üzerinde Atatürk ve Bandırma vapurunun bulunduğu ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun’ yazılı afiş açtı.

 

Köyceğiz'de 19 Mayıs Coşkusu

 

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu Çelenk koyma töreni ile başladı.  Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Köyceğiz Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen kutlama programı Hükümet Konağı önünde Çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalar, Hükümet Konağı’ndan Gençlik Merkezi’ne kadar yapılan gençlik yürüyüşü ile devam etti.

 

Köyceğiz Gençlik Merkezi önünde devam eden programda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı okunmasının ardından Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Şiirlerin okunması, taekwondo gösterisi, halkoyunları gösterisi gibi çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilmesi ile sona erdi.

 

Marmaris’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 

 

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 106. yıl dönümü resmi kutlamaları ilçe Gençlik ve spor müdürlüğünün Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Marmaris’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi törenlerle başladı. Sabah saat 09.30’da Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen törende İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelengi sunuldu. Marmaris protokolünün, muharip Gaziler Derneği temsilcilerinin, siyasi parti temsilcilerinin, STK’ların katılımı ile başlayan çelenk sunma töreninde, saygı duruşunun ardından askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okunması ile tören sona erdi.

 

 

Menteşe'de F-16 savaş uçakları ile 19 Mayıs coşkusu

Menteşe ilçesindeki kutlamalar, saat 09.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-16 savaş uçakları, gökyüzünde gösteri gerçekleştirdi. Törenin ardından, bando ekibi eşliğinde Atatürk Anıtı'ndan Menteşe Spor Salonu'na kadar Gençlik Yürüyüşü yapıldı.

Salondaki kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, günün anlam-önemine dair konuşma yaptı. Gençlik Merkezi üyeleri tarafından Gençliğe Hitabe okundu. Program boyunca şiirler okundu, sporcular ise cimnastik, basketbol ve tekvando branşlarında gösteriler sundu.

Spor Lisesi öğrencileri ile halkoyunları ekibi, sergiledikleri gösterilerle büyük beğeni topladı. Gönüllü bir gencin şiir dinletisi ve gençlerin seslendirdiği gençliğin Atatürk'e cevabı, izleyenlerden alkış aldı. Spor salonunun dış alanında ise açılan stantlar, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından ziyaret edildi.


19.05.2025 13:05:56