Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje çerçevesinde 81 ilden öğrencilerin katıldığı "Kuruluştan Çanakkaleye Tarih ve Medeniyet Gezisi", Kütahyanın Domaniç ilçesinden başlatıldı.
Gençlerin tarih ve medeniyet mirasıyla buluşturulması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının artırılması amacıyla 300 öğrencinin katıldığı gezi programı Domaniçten sonra Bursada devam ederek Çanakkalede tamamlanacak. Program çerçevesinde öğrenciler Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazinin büyükannesi, Ertuğrul Gazinin annesi Hayme Ananın Domaniç Çarşamba köyündeki kabrini ziyaretlerinde dua etti. Öğrencilere Hayme Ana ve Osmanlının Domaniçte kuruluşu hakkında bilgi verildi, mehter ve okçuluk gösterisi sunuldu.
Programda yaptığı konuşmada, gezide öğrencilerin ecdat tarafından miras bırakılan kültürel değerleri, görme imkanına sahip olduklarını söyleyen Kütahya Yurt Hizmetleri Müdürü İbrahim İşçimen, böylesine önemli bir program gerçekleştirdikleri için Domaniç Gençlik ve Spor Müdürü Naci Uzuncan ile Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür etti.
Domaniç Kütüphane Müdürü Veysel Karataş öğrencilere Hayme Ananın öneminden bahsetti. Domaniç ilçesi Karaköy imam hatibi Ferhat Kızıltaş Kuran-ı Kerim tilaveti sundu. Program çerçevesinde sırasıyla Bilecikte Hamidiye Külliyesi, Ertuğrul Gazi Müzesi, Şeyh Edebali Türbesi; Bursada Emir Sultan Camisi, Yeşil Cami, Ulu Cami, Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri, Çanakkalede Kilitbahir Kalesi, Merkez Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Seddülbahir Kalesi, Yahya Çavuş Şehitliği, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı gezilecek.
31.05.2025 12:39:00
Kuruluştan "Çanakkaleye Tarih ve Medeniyet Gezisi" Domaniç ilçesinden başlatıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje çerçevesinde 81 ilden öğrencilerin katıldığı "Kuruluştan Çanakkale