İstanbulun fethinin 572inci yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet, kabri başında anıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, "Akşama da Yenikapıda SOLOTÜRK gösterileriyle vatandaşlarımıza Türkiye Cumhuriyetinin gücünü bir kez daha hatırlatmış olacağız" şeklinde konuştu.
İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen 29 Mayıs İstanbulun Fethi organizasyonları kapsamında Fatih Caminde kabri bulunan Fatih Sultan Mehmet anıldı. Program protokolün kabri ziyaret etmesi, dua etmesi ve mevlit programı ile devam etti.
Programa İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Vekili Nuri Aslan, Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Dr. Coşkun Yılmaz ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Keskin katıldı.
"Allah bu milletin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini ve tarihteki başarısını daim etsin"
Kameralar karşısına geçen İstanbul Valisi Davut Gül, "Fethin 572inci yıldönümünde İstanbul protokolü olarak dua etmek için geldik. Fetihle birlikte çağ açıp çağ kapatan bir komutanın askerleri, bir millete dua ettik. Allah bu milletin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini ve tarihteki başarısını daim etsin" dedi.
"Akşama da Yenikapıda SOLOTÜRK gösterileriyle vatandaşlarımıza Türkiye Cumhuriyetinin gücünü bir kez daha hatırlatmış olacağız"
Akşam SOLOTÜRK tarafından gösteri yapılacağını söyleyen Vali Gül, "Bugün dua ile başlayan programımız öğleden sonra Beykozda Cumhurbaşkanımızın katılımıyla fetih şenliği şeklinde devam edecek. Akşama da Yenikapıda SOLOTÜRK gösterileriyle vatandaşlarımıza Türkiye Cumhuriyetinin gücünü bir kez daha hatırlatmış olacağız. Ben bu vesileyle bu toprakları bize vatan yapan bütün şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Türkiye Yüzyılında da hep birlikte çalışacağımıza milletimize söz veriyoruz" şeklinde konuştu.
29.05.2025 14:31:00
Fatih Sultan Mehmet Hanın fethin 572inci yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı
İstanbulun fethinin 572inci yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet, kabri başında anıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, "Akşama da Yenikapıda SOLOTÜRK gösterileriyl