Edirnede boşanma aşamasındaki eşini öldüren kocaya Haksız Tahrik İndirimi uygulanarak, 24 yıl hapis cezası verildi.
Edirnede 13 Nisan 2024 tarihinde Şükrüpaşa Mahallesindeki Hatıra Ormanında boşanma aşamasında olduğu 1 çocuk annesi 22 yaşındaki Petek Aksakı öldüren 22 yaşındaki koca Berşan Aksak hakkında, Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın karar duruşması bugün görüldü.
Duruşmaya tutuklu sanık Berşan Aksak ve avukatı ile öldürülen Petek Aksakın annesi Pınar Otçu ve avukatı katıldı. Zanlı Berşanın duruşmaya takım elbise ile katıldığını gören davacı ailenin avukatı Hakan Yalçıntuğ söz alarak, Berşana takım elbise giyip kravat taktığı için iyi hal indirimi yapılmaması talebinde bulundu.
Verilen kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti zanlı Berşan hakkında kararını açıkladı. Berşana İyi Hal İndirimi uygulanmazken, oy çokluğuyla Haksız Tahrik İndirimi yapılarak 24 yıl hapis cezası verildi.
Petekin annesi Pınar Otçu ve babası Hakkı Otçu, verilen cezayı az bulduklarını söyledi. Anne Pınar Aksak, "Benim kızım ömür boyu toprak altında yatacak, o caninin de ömür boyu hapiste yatması için mücadele edeceğim. Önce Allaha sonra adalete güveniyorum" şeklinde konuştu.
27.05.2025 15:22:00
Eşini öldüren kocaya haksız tahrik indirimi
Edirnede boşanma aşamasındaki eşini öldüren kocaya Haksız Tahrik İndirimi uygulanarak, 24 yıl hapis cezası verildi.Edirnede 13 Nisan 2024 tarihinde Şükrüpa