Depremzede çift Bodrum’da evlendi

Hatay'daki depremden sağ kurtulan Muhammed Gündeşli ve Gülendan Yunus yerleştikleri Bodrum'da hayatlarını birleştiren evliliğe imza attı

Hatay’da nişanlı olan ve düğün hazırlıkları yapan Muhamed Gündeşli ve Gülhdane Yunus, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden sağ kurtuldular. Yaşadıkları evleri yıkılan ve Gündeşli ve Yunus çifti, Hatay’dan Bodrum'a geldi. Damat Bodrum'da bir otele yerlestirilirken gelin ise Türkbükü Mahallesinden bir eve yerleştirildi.

 

Deprem öncesi düğün hazırlıkları yapan çift hayalini kurdukları düğün için aldıkları çeyizler ise enkaz altında kaldı. 

 

15 Şubatta evlenecek olan çift deprem nedeniyle düğünlerini ileri bir tarihe attı. Nişanlı çifttin ailelerinin evleri yıkılırken çeyizleri ve altıkları tüm eşyalarda molozların altında kaldı. 35 günlük ayrılığın ardından Gündeşli ve ailesi 3 gün önce Aksaray'dan Bodrum'a gelerek nikah hazırlıklarına başladı.

 

Kimi gelinliğini verdi, kimi damatlığını, kuaför masraflarını da kuaförler üstlendi. Genc çift bugün Bodrum'da nikah kıyarak hayallerini gercekleştirdi.

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın makam odasında gerçekleşen nikah törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Egitimsen Bodrum Sözcüsü Yüksel Okyay, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz ile çiftin aileleri katıldı.

 

Nikahları kıyılan çiftten Muhammed Gündeşli, "Deprem nedeniyle Bodrum'da geldik. Gönül isterdi kendi memleketimizde düğün salonunda sevdiklerinizle düğünümüzü yapmak. Ama olmadı. Bodrum halkına teşekkür ediyorum. Bize destekleri Hatay'daki acımızı bir an olsun unutturdular. Güzel bir plan ile nikahımız kıyıldı"dedi.

 

Gülhdane Yunus, ise duygusal anlar yaşadığını ifade etti. Yunus, " Bugün özel bir gün oldu. Hatay’da tüm hazırlıklarımızı yaptık ve düğün gününü bekliyorduk. Çeyizimiz depremde enkazın altında kaldı. Depremde ikinci derece akrabalarımı kaybettim" ifadelerini kullandı.

 

 


16.03.2023 18:16:26